POBJEGAO U IRAK

MRZI DŽIHADISTE, ALI I ŽENE Raskrinkan britanski lovac na ISIS-ovce: 'Nije on nikakav junak, već serijski silovatelj kojeg tražimo mjesecima!'

 Facebook

Britanski samoprozvani 'lovac na džihadiste' uopće nije nikakav borac za bolji svijet nego osuđeni silovatelj koji je pobjegao u Irak kako ne bi završio u zatvoru. Barry Hall (41) poznatiji kao Bazza pridružio se 'Klubu lovaca na ISIS-ovce', grupi stranaca koji se bore uz Kurde na sjeveru Iraka, a u žižu javnosti stigao je prije desetak dana kada je preko društvenih mreža objavljivao fotografije uhićenih džihadista.

Međutim, jučer je otkriveno kako je Hall u srpnju 2015. godine osuđen na sedam godina zatvora zbog dva silovanja i jednog napada, a prije toga je i priznao krivnju za premlaćivanje. Bazza je nestao još u travnju prošle godine, a na izricanju presude na sudu u Derbyju uopće se nije pojavio. Policija je izdala za njim tjeralicu, ali bivši vojnik je uspio na vrijeme pokupiti stvari i pobjeći u ratnu zonu.

- Bili smo svjesni gdje se Barry nalazi i zato smo zaključili da nema smisla da objavimo njegovu fotografiju - rekli su iz policije.

Bazza je prošli tjedan stigao na engleske naslovnice nakon što se na Twitteru hvalio fotografijama kako stoji nad uhićenim džihadistima.

- Sinoć smo proveli osam sati u lovu na džihadiste. Sada je vrijeme da ih pošaljemo u krevet - napisao je Bazza...

Britanac je otvorio i Facebook stranicu preko koje je tražio financijsku pomoć.

- Moji životni troškovi u Iraku su oko 100 funti mjesečno i bilo kakva mala donacija će strahovito pomoći - napisao je Barry i pokrenuo akciju koja je na kraju i urodila plodom. Prikupio je 1700 funti od 42 ljudi koji očito nisu znali čime se bavio kod kuće...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:30