I TO JE OVISNOST

MRTAV U KAFIĆU: NITKO GA NIJE PRIMIJETIO SATIMA Umro nakon trodnevnog igranja u cyber igraoni

 Wikipedia / Wikipedia

KAOHSIUNG Nakon trodnevnog non-stop igranja u jednom cyber kafiću, 32-godišnji gamer se srušio mrtav i postao drugom žrtvom prekomjernog igranja na Tajvanu u ovoj godini.

Muškarac prezimena Hsieh ušao je u kafić u kojem je inače stalni gost 6. siječnja. Jedan od zaposlenika cyber kafića pronašao ga je 8. siječnja u 10 ujutro po lokalnom vremenu kako nepomično sjedi s glavom na stolu.

Pozvana je hitna pomoć, Hsieh je prevezen u bolnicu, ali liječnici su mogli samo ustanoviti smrt uzrokovanu zastojem srca.

'Dugo je vremena bio nezaposlen, a internetski kafići bili su jedina mjesta na koja je mogao otići', izjavila je Jennifer Wu, glasnogovornica policije u Kaohsiungu, gradu u kojem je Hsieng živio.

'Njegova obitelj potvrdila je da je često znao nestati iz kuće na dva, tri dana.'

Nije poznato koliko je dugo Hsieng ležao mrtav u kafići, ali u policiji kažu kako se njegovo tijelo počelo kočiti što bi značilo da je bio mrtav nekoliko sati prije dolaska Hitne.

Ostali posjetitelji kafića nastavili su s onim što su radili, bez da su obratili previše pozornosti svemu što se događa oko njih.

'Snimci nadzorne kamere pokazuju da je imao kraći napadaj prije nego je kolabirao', izjavila je glasnogovornica Wu.

Niske temperature i iscrpljenost zbog dugotrajnog igranja pred računalom vjerojatno su pridonijele kobnom srčanom udaru, smatraju u policiji.

Hsieh je navodno bio redovan gost u tom cyber kafiću gdje bi znao provoditi dane igrajući omiljene igre.

'Kad bi se umorio, zaspao bi za stolom ili sjeo na neku od stolica i odrijemao', izjavio je jedan od konobara za tajvanske medije.

'Zbog toga nismo bili svjesni što mu se dogodilo, mislili smo da spava.'

Ovo je već druga smrt u 2015. uzrokovana neprekidnim igranjem na Tajvanu. Jedan je muškarac preminuo na Novu godinu nakon što je pet dana proveo u sličnom internetskom kafiću igrajući video igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:49