POTENCIJALNA PRIJETNJA

MRTAV HLADAN S MOTORNOM PILOM DOŠAO UPOZNATI PREDSJEDNIKA Iz Europskog parlamenta evakuirane stotine ljudi!

Osumnjičenik, 32-godišnji Slovak odjeven u maskirnu uniformu, policiji je nakon privođenja rekao da je želio upoznati predsjednika EP-a Martina Schulza
 AFP PHOTO / BELGA / THIERRY ROGE --BELGIUM OUT--

BRUXELLES - Belgijska je policija u ponedjeljak u neposrednoj blizini zgrade Europskog parlamenta uhitila slovačkog državljanina nakon što su u njegovom automobilu pronađeni pištolj i motorna pila, javljaju strani mediji.

U strahu od ozbiljnije prijetnje više stotina ljudi evakuirano je iz tri zgrade Parlamenta.

Osumnjičenik, 32-godišnji Slovak odjeven u maskirnu uniformu, policiji je nakon privođenja rekao da je želio upoznati predsjednika EP-a Martina Schulza.

Policija je nakon detaljne pretrage automobila prekinula stanje pripravnosti pošto u vozilu nisu pronađeni tragovi eksploziva, izjavili su tužitelji za novinsku agenciju Belga.

Tri zgrade, iz kojih su evakuirani zaposlenici Parlamenta, koriste se isključivo za administrativne poslove.

- U niti jednom trenutku muškarac se nije ponašao agresivno. Međutim, zbog nejasnih izjava i planova, policija je iz mjera predostrožnosti postavila sigurnosni obruč oko EP-a, zaposlenici su bili evakuirani, a promet je preusmjeravan - stoji u priopćenju ureda tužitelja.

Slovak je kasnije pred sudom optužen za prijetnju napadom, posjedovanje zabranjenog oružja te posjedovanje vatrenog oružja bez dozvole.

Podsjetimo, nakon što su prošlog mjeseca uspješno zaustavile potencijalni islamistički napad na policiju, Belgijske su vlasti oko ključnih zgrada u Bruxellesu i ostalim gradovima pojačale osiguranje.

Europa je posljednjih tjedana u velikom oprezu i uzbuni nakon napada na Charlie Hebdo te židovski supermarket. U oba je napada ukupno poginulo 17 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:50