UDAR S NEBA

Moskva dronovima napala vilu ukrajinskog oligarha koji želi graditi tvornicu piletine na Banovini: ‘Sve sam vidio...‘

Ukrajinski politolog Jurij Romanenko svjedočio je napadu

Ilustrativna fotografija, dron šehid

 Profimedia/

Ruski dronovi iranske proizvodnje, tzv. šehidi, pogodili su kuću ukrajinskog agrooligarha Jurija Kosjuka u Kijevskoj oblasti. O tome je na Facebooku izvijestio politolog Jurij Romanenko, koji je napadu i svjedočio.

"Danas su dva šehida doletjela do kuće oligarha Jurija Kosjuka. Letjeli su ciljano, u razmaku od nekoliko minuta. Ubrzo je na kući izbio požar koji je u međuvremenu ugašen. Sam Kosjuk je bio u Španjolskoj, tako da nije ozlijeđen. Njegova supruga je bila u kući i srećom je ostala živa. Bio sam na licu mjestu, sve sam vidio svojim očima", napisao je Romanenko.

U međuvemenu je državna vojna uprava ažurirala podatke o oštećenim kućama u Kijevskoj regiji tijekom ovog napada. Tijekom ove srijede, 2. kolovoza, oštećena su, kažu, 4 stambena objekta.

"Žrtava i ozlijeđenih nije bilo. Kako smo ranije javili, uslijed pada krhotina u jednom se slučaju zapalila privatna kuća. Požar koji je izbio brzo je ugašen", navodi se u priopćenju.

Napominju i da se radovi na otklanjanju posljedica ruskog napada nastavljaju te da se pruža pomoć vlasnicima oštećenih objekata.

Kosjuk je inače hrvatskoj javnosti poznat i kao vlasnik Perutnine Ptuj te veliki investitor u gradnju tvornice piletine na Banovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 03:26