KRIZA U DRŽAVI

'MORAMO SE DOGOVORITI OKO PRORAČUNA' Američki predsjednik Barack Obama otkazao turneju po Aziji

Obama se danas već sastao s vodećim ljudima Wall Streeta koji su upozorili na novu krizu koja tek čeka SAD
 AFP

Američki predsjednik Barack Obama otkazao je dio svoje diplomatske turneje po Aziji i pozvao čelnike Kongresa u Bijelu kuću kako bi raspravili daljnje korake oko prestanka rada dijela savezne administracije (shutdown) uzrokovanim nepostignutim dogovorom o proračunu vlade.

Kako su izvjestili američki mediji, Obama je pozvao glavne čelnike republikanaca i demokrata u Kongresu, a predsjednik će tražiti od Zastupničkog doma da prihvati prijedlog proračuna bez "ideoloških zahtjeva", dakle da prihvati i financirjanje Obamacarea protiv kojeg se toliko bune.

AMERICI PRIJETI ZASTOJ RADA DRŽAVNE UPRAVE 'Republikanci sabotirali zakon o zdravstvu'

Obama se danas već sastao s vodećim ljudima Wall Streeta koji su upozorili na novu krizu koja tek čeka SAD. Onu vezanu uz dogovor o dopuštenju novih zaduženja Obamine admisnitracije. Njih mora odobriti Kongres, a republikanci su već najavili kako će i tu situaciju iskoristiti za borbu protiv omrznutog Obamacarea. Lloyd Blankfin, direktor Goldman Sachsa pozvao je jučer republikance da to ne učine i odobre povećanje američkog duga, inače će se stvoriti situacija koja će biti opasna po SAD.

Nacionalni direktor za obavještajne aktivnosti James Clapper rekao je jučer pred Senatom da je shutdow ugrozio sigurnost SAD-a i da je zbog njega 70 posto ljudi iz sigurnosnih službi moralo biti poslano na neplaćeni dopust

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:31