WIKI-LICKS

Mladina komentira slovensko 'ulizivanje' SAD-u: Premijer Borut Pahor gura nos u Obaminu stražnjicu

Slovenskom časopisu, poznatom po svojim satiričkim komentarima slovenske politike, ne sviđa se što je Pahor bio spreman 'učiniti sve' da se sastane s Obamom
 Mladina

LJUBLJANA - Slovenski časopis Mladina , inače poznat po svojim satiričkim komentarima vanjske i unutrašnje politike Slovenije, u novom se broju pomalo grubo našalio sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom .

Naime, posljednje je izdanje Mladine posvećeno tajnim diplomatskim dokumentima koje je organizacija WikiLeaks objavila na svojim stranicama.

Glavni tekst časopisa, pod nazivom 'WikiLicks', prokomentirao je činjenicu da je aktualni slovenski premijer Borut Pahor bio spreman učiniti sve ne bi li dobio priliku susresti se s američkim predsjednikom Barackom Obamom .

Međutim, najviše pažnje izazvala je naslovnica časopisa na kojoj su fotomontažom Pahor i Obama prikazani u vrlo 'kompromitirajućem' položaju. To jest, Pahor svoj nos gura u Obaminu stražnjicu.

Mladina je time željela javno obznaniti što misli o Pahorovoj spremnosti da bez suglasja slovenske javnosti, 'kako bi se više svidio Obami', prihvati zatvorenike iz Guantanama te trguje udjelom u drugom reaktoru nuklearne elektrane Krško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:34