POTPUNI UŽAS

Mladi učitelj umro u Kambodži, obitelji stiglo tijelo, a kad su došli kod pogrebnika dočekao ih je šok: ‘Osjećao sam mučninu‘

Kažu da im je incident samo produžio bol i brigu, opisujući zadnjih par mjeseci kao život u horor filmu

Kevin Nightingale

 Facebook/Kevin Nightingale

Roditeljima učitelja Kevina Nightingalea (39) koji je preminuo u Kambodži, greškom je tijekom repatrijacije bilo poslano tijelo 77-godišnjeg muškarca, prenosi The Telegraph.

Kevin je preminuo od srčanog udara 3. svibnja, njegova je obitelj prikupila 7500 funti kako bi ga vratili kući u Veliku Britaniju pomoću Evergreen Funeral Services, međunarodnih pogrebnika.

Repatrijacija je bila izvršena mjesec dana kasnije. Kad su roditelji Maureen Thompson i Stephen Nightingale stigli kod pogrebnika, dočekalo ih je tijelo nepoznatog muškarca za kojeg se vjeruje da je 77-godišnjak iz Kanade.

- Šok i užas. Nismo mogli vjerovati što naše oči vide, bilo je apsolutno užasno - rekla je Maureen za The Telegraph.

Stephena je nazvao njihov drugi sin Sean i ukratko rekao: “Nije Kevin”.

- Pitao sam ga radi li se o nekoj šali. Osjećao sam mučninu u želucu, svi smo se nadali da ga nisu slučajno kremirali - prisjetio se otac za The Telegraph.

image

Kevin Nightingale

Facebook/Kevin Nightingale

Evergreen je obitelji vratio troškove repatrijacije, objašnjavajući da je zabuna bila "apsolutna noćna mora".

Obitelj želi da netko snosi odgovornost jer je Kevinovo tijelo, kad je napokon stiglo u Veliku Britaniju, bilo gotovo neprepoznatljivo. Kažu da im je incident samo produžio bol i brigu, opisujući zadnjih par mjeseci kao život u horor filmu.

- To je neshvatljivo, da se pomiješa 39-godišnjak s tipom od 70 godina. Sigurno postoje provjere koje moraju obaviti? - upitao se Stephen za britanske dnevne novine.

Kevin je živio i podučavao u kambodžanskoj pokrajini Takéo zadnjih deset godina. Njegovi su roditelji primili poziv da ga je kolega pronašao mrtvog u kući, nakon što se dva dana nije pojavio na poslu.

Vlasti su rekle da je preminuo nakon što je pao niz stepenice dok je imao srčani udar, iako obitelj još čeka rezultate obdukcije iz Velike Britanije.

Glasnogovornik Evergreena rekao je za The Telegraph da njegovo tijelo nije moglo biti otpremljeno bez ispravne dokumentacije i odobrenja nadležnih tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2024 19:48