REPUBLIKANCI BIRAJU

Mitt Romney nastavlja nizati pobjede: U New Hampshireu osvojio 38 posto glasova

Bivšeg guvernera Massachusettsa već sada proglašavaju republikanskim kandidatom s najvećim izgledima za pobjedu nad predsjednikom Barackom Obamom
 AFP PHOTO/Emmanuel Dunand

MANCHESTER - Mitt Romney u utorak je napravio novi korak u izboru za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke . U američkoj saveznoj državi New Hampshire ostvario je značajnu pobjedu nad svojim protukandidatima osvojivši uvjerljivih 38 posto glasova.

Romneyja, bivšeg guvernera Massachusettsa, već sada proglašavaju republikanskim kandidatom s najvećim izgledima za pobjedu nad predsjednikom Barackom Obamom.

Prema izvješćima sa 77 posto birališta drugog glasovanja za republikanskog predsjedničkog kandidata Romney je daleko iza sebe ostavio svoje protukandidate - Ron Paul, kongresnik poznat po liberalnijim stavovima, osvojio je oko 23 posto, a Jon Huntsman, bivši veleposlanik SAD-a u Kini koji se smatra umjerenim, 17 posto.

Kandidati Rick Santorum, koji je u Iowi bio drugi, i Newt Gingrich osvojili su po oko deset posto glasova.

Romneyju će ovi rezultati, nakon tijesne pobjede u Iowi 3. siječnja , kao i pobjeda na drugom po redu stranačkom predizboru sigurno pomoći da skeptike lakše uvjeri kako je upravo on najjači republikanski kandidat za sučeljavanje s Obamom na izborima za predsjednika SAD-a koji će se održati 6. studenog.

Idući će se predizbori republikanske stranke održati u Južnoj karolini 21. siječnja.

Odmah nakon objave rezultata Romney se pred svojim pristašama obrušio na Obamu istaknuvši kako je američkom predsjedniku 'nestalo ideja' te 'da mu sada nestaje i isprika'.

- A večeras tražimo od dobrih ljudi Južne Karoline da se pridruže građanima New Hampshirea i 2012. učine godinu u kojoj mu je vrijeme isteklo - poručio je Romney.

Istraživanja javnog mijenja na nacionalnoj razini Romneyju također daju značajnu prednost nad ostalim kandidatima, no u utrci za Bijelu kuću za Obamom zaostaje još pet posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:20