NEPOZNATO ODREDIŠTE

MISTERIOZNA POŠILJKA ORUŽJA Rakete zaplijenjene u Rijeci bile su za Assadove vojne snage?

Srbijanska obavještajna služba BIA i službeno je izvijestila kako tu pošiljku oružja ne povezuju s Tešićem
 afp

Je li oružje zaplijenjeno u riječkoj luci bilo namijenjeno jednoj od sukobljenih strana u Siriji i stoji li iza pošiljke doista Slobodan Tešić, pitanja su na koja zasad nitko ne daje jasan odgovor.

Oružje zaplijenjeno u kontejnerima u Rijeci najvjerojatnije nije bilo namijenjeno pobunjenicima. Riječ je, naime, o avionskim raketama, a kako pobunjenici ne raspolažu avijacijom, logično je zaključiti da su bile upućene Asadovim vojnim snagama. Budući da nije vjerojatno da bi Asadov režim pomagala bilo koja zemlja članica NATO-a, moguće je da iza operacije vojne pomoći poljuljanom režimu ne stoji nikakva politička igra.

Premda je pokušaj krijumčarenja oružja bez sumnje kazneno djelo, zasad se od nadležnih državnih institucija ne može doznati je li pokrenuta istraga te je li ona što otkrila.

Srbijanska obavještajna služba BIA, koja je navodno hrvatskim vlastima dojavila o spornome kontejneru u Rijeci, u međuvremenu je i službeno izvijestila kako tu pošiljku oružja ne povezuju s Tešićem, kako su to objavili mediji. .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:48