UBOJSTVO U MIDSOMERU

MISTERIJ Ni nakon godinu dana ne zna se tko je čekićem zatukao uglednu umjetnicu, čak 10.000 osumnjičenih

 valeriegravesmurder.com

Istraga ubojstva Valerie Graves, koji je lani pretučena na smrt u luksuznoj vili vrijednoj 15 milijuna kuna u Engleskoj, dospjela je u slijepu ulicu, piše Daily Mail .

Nakon što su iscrpili sve uobičajene metode istrage, detektivi zaduženi za ovaj slučaj odlučili su zatražiti DNK testiranje svih muškaraca u okolici sela u kojem se dogodio zločin koji je šokirao Englesku.

55-godišnja umjetnica ubijena je čekićem u prizemlju kuće u Boshamu, mjestu u kojem je snimana kultna tv serija 'Ubojstva u Midsomeru'. Graves je čuvala kuću zajedno sa svojom sestrom, njezinim dečkom te svojom majkom dok su vlasnici vile bili na odmoru za vrijeme božićnih blagdana prošle godine.

Valerie je te kobne noći otišla spavati oko 22:00, da bi je dvanaest sati kasnije, na Silvestrovo, sestra pronašla ubijenu u sobi gdje je spavala.

Obdukcija je pokazala kako je Valerie Graves preminula uslijed teških ozljeda glave i lica, nanesenih čekićem.

Unatoč opsežnoj istrazi u kojoj je ispitano više od 9.500 osoba u 12 mjeseci, policija još uvijek nije niti korak bliže rasvjetljavanju teškog ubojstva u Midsomeru.

Ponuđena je i nagrada za pomoć pri pronalaženju ubojice, u protuvrijednosti iznosi oko 200.000 kuna, a sve što policija ima od dokaza djelomičan je uzorak ubojičine DNK.

Policiji nakon dugotrajne i neuspješne istrage nije preostalo ništa drugo nego vratiti se na mjesto zločina kako bi od svakog muškarca starijeg od 17 godina u Boshamu uzeli uzorak sline i otisak prsta.

Očekuje se kako će se policijskom pozivu odazvati skoro 10.000 muškaraca iz okolice Boshama, a policija je rezervirala lokalni hotel u kojem će veći dio siječnja i veljače provoditi akciju uzimanja uzoraka DNK i otisaka prstiju kako bi došli do ubojice.

'Treba nam pomoć javnosti kako bismo uhvatili tu osobu prije nego naudi još nekom i kako bi obitelj Valerie Graves napokon došla do pravde', rekao je šef lokalne policije Nick May.

Djeca, rodbina i prijatelji opisuju Valerie kao 'sjajnu majku i još bolju baku' koja se voljela šaliti i uvijek je bila ljubazna prema svima. Niti njeni najbliži, niti policija ne mogu pojmiti što bi mogao biti motiv napada na staricu koja je ubijena dok je spavala u ladanjskoj kući usred Midsomera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:23