NITKO NE ZNA GDJE JE

MISTERIJ NA LONDONSKOM MARATONU Rekorderka protrčala kroz cilj i netragom nestala, traži je policija

 London Metropolitan Police

LONDON - Na upravo okončanom Londonskom maratonu Mami Konneh (24) je bila jedna od zvijezda. Mlada je atletičarka, inače državljanka Siera Leonea, kroz cilj protrčala dvadeseta, a poznata je kao državna rekorderka u utrkama na 5 i 10 kilometara.

Nedugo nakon što je istrčala svih 42.195 metara, Mami se izgubio svaki trag, zbog čega je britanska policija u ponedjeljak javnosti uputila poziv da se svi koji su je vidjeli hitno jave u najbližu policijsku postaju.

Pojavile su se špekulacije da je negdje pobjegla kako se ne bi morala vratiti u domovinu. U Veliku je Britaniju doputovala na temelju kratkoročne vize prije tjedan dana kako bi imala vremena za pripreme za utrku.

Sa sobom nema mobitel, a u Britaniji nema rodbine. Moguće je da će s vremenom zatražiti azil.

Sličnih je slučajeva u Ujedinjenom Kraljevstvu već bilo, a najčešći su upravo nakon velikih sportskih događaja. Samo nakon Olimpijskih igara održanih u Londonu 2012. godine azil je u Britaniji zatražilo više desetaka sportaša, a neki su netragom nestali, policija pretpostavlja u potrazi za boljim životom pod lažnim identitetom.

Formalno se traga za još 21 osobom koja je nestala nakon olimpijade, a među njima ima sportaša iz Obale Bjelokosti, Gvineje, Demokratske Republike Kongo, Eritreje, Kameruna i Sudana.

U međuvremenu je stigla vijest da je Mami Konneh pronađena živa i zdrava, ali policija se nekoliko sati poslije ispravila, tvrdeći da je njezin glasnogovornik dijelu britanskih medija zabunom kazao da je maratonka pronađena. Potraga se, dakle, nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:24