PREDSJEDNIK RS

MILORAD DODIK 'Boli da je netko baš danas, na obljetnicu početka NATO-ovih napada na Srbiju, odlučio priopćiti presudu Karadžiću'

 Paun Paunović/CROPIX

'Republika Srpska nikad nije bila odlučnija braniti svoja stečena prava i u tom pogledu ni presude, bilo kome pa ni Karadžiću, neće moći dotaknuti ili umanjiti snagu Republike Srpske", poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Varvarinu, na ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja na žrtve NATO bombardiranja 1999., prenose Večernje novosti .

"Teško je podnijeti činjenicu da su na ovom mjestu stradali civili, među njima i djeca, a da za to nema ni oprosta, ni presude ni istrage", rekao je Dodik.

'Bilo slučajno ili ne, ali zaista boli da je baš na današnji dan netko odlučio da i presudu Radovanu Karadžiću priopći u Haagu, baš na današnji dan kada se NATO savez odlučio bombardirati Srbiju, napraviti toliku štetu i ubojstva koja su katastrofalna', izjavio je Dodik.

On je rekao da mu je važno to što je danas u Varvarinu, s ljudima u Srbiji, isto kao i što su i "oni sa nama u patnjama i tugama koje imamo”.

Dodik je istaknuo je da je svjestan da današnju presudu u Haagu mnogi očekuju "na nekim stranama kako bi ponovno pravili napad i harangu na RS”.

"Republika Srpska nikad nije bila svjesnija sebe i odlučnija braniti svoja stečena prava i da u tom pogledu ni presude, bilo kome pa ni Karadžiću, neće moći dotaknuti ili umanjiti snagu Republike Srpske", poručio je Dodik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:27