PORUKA IZ PALAČE

'MIČITE SVOJE DUGE PRSTE OD MOJIH GRICKALICA' Engleska kraljica odbrusila policajcima e-mailom

Kraljica je pobjesnila jer su policajci krali oraščiće i grickalice ostavljene za nju u apartmanima u Buckinghamskoj palači

Engleska kraljica Elizabeta II. dala je da se u cijeloj Buckinghamskoj palači na zdjelicama za oraščiće obilježi koliko su napunjene jer joj već ide na živce koliko ih policajci mogu pojesti, pročulo se u Londonu.

Prema e-mailu koji je Clive Goodman, bivši urednik za kraljevska pitanja tabloida News of the World, dobio od svojih izvora bliskih Kraljici, ona je prilično “iziritirana” i “ljuta” zbog proždrljivosti policajaca. Tako da su njezini tajnici čuvarima poslali pismo u kojemu ih nimalo otmjenim rječnikom mole da “svoje duge prste drže podalje” od kraljičinih oraščića.

U mailu piše: “Kraljica bjesni jer policajci kradu oraščiće i grickalice ostavljene za nju u apartmanima u Buckinghamskoj palači u Kraljičinom hodniku. Ona je slaba na grickalice i posluga joj redovno mora ostavljati indijske orašćiće, Bombajski mix, bademe itd. Problem je u tome što policajci sve pojedu.”

To je jedan od mnogih detalja koji je objavljen u suđenju bivšem uredniku News of The World Andyju Coulsonu zbog nezakonitog prisluškivanja i ucjenjivanja koje je izazvalo najveću aferu u povijesti britanskih medija i primoralo vlasnika Ruperta Murdocha na ugasi taj tabloid.

Kraljičini mailovi o grickalicama pročitani su jer se na sudu raspravljalo o slučaju u kojemu je nekoliko policajaca osumnjičeno da su za Coulsona i News of The World iz Buckinghamske palače ukrali i fotokopirali telefonski imenik kraljevske obitelji. Istraga je pokazala da su Murdochovi talboidi rutinski prisluškivali prinčeve Williama i Harryja dok su se njihovi glavni urednici družili s njima, znajući za prisluškivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:30