IZAZVALA BIJES JAVNOSTI

'MASKARA IZ AMSTERDAMA... ZAPRAVO JE S POLJA' Na Instagramu se hvalila kozmetikom iz srušenog aviona

 Instagram

DONJECK - Samoprozvana ‘separatistica’ Ekatarina Parkomenko iz Toreza, mjesta nedaleko od lokacije pada Malezijskog Boeinga, hvalila se na društvenim mrežama novom maskarom, ukradenom iz preživjele prtljage putnika leta MH17.

- Maskara iz Amsterdama, ili, da budem precizna, s polja. No, razumijete već..., napisala je Parkomenko na svojem Instagram profilu.

Kada su je sljedbenici pitali da li se šali, i kako je stvarno dobila maskaru, odgovorila je ‘jedan moj poznanik, pljačkaš, mi ju je dao’.

Parkomenko samu sebe na društvenim mrežama opisuje kao ‘separatisticu’ kojoj ‘se gadi i koja mrzi sve ukrajinsko.’

Ubrzo nakon objave fotografije, morala je izbrisati svoje račune na društvenim mrežama jer je postala izložena brutalnim napadima ogorčenih ljudi.

- Uzimati maskaru od poginulih je dno dna, rekla je vodeća ruska blogerica Božena Rinska.

- Čini se da uopće nije svjesna da je napravila išta loše. Kao životinja, kao pas kojem su pali keksi s neba. Možete li se naljutiti na psa što ih je pojeo, pita se Rinska.

- I ovo je takozvani civil. Barem ne trči uokolo sa strojnicom, napisala je ukrajinska blogerica Natalija Belous.

Brojni blogeri uvjereni su da se radi o stvarnoj osobi, a ne o proturuskoj propagandi, jer je Parkomenko na internetu bila prisutna već godinama, i skupila je veliki broj sljedbenika prije nego što je izbrisala sve svoje račune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 14:08