ŠOK U LONDONU

MANIJAK HTIO NAPASTI KRALJICU Pred palačom ga zaustavio stražar, prislonio mu bodež uz vrat

 AFP

LONDON - Miran kraj radnog tjedna pred Buckinghamskom palačom omeo je šokantan incident zbog kojega je jedan od vojnih stražara koji pazi na sigurnost britanske kraljevske obitelji napustio svoje uobičajeno mjesto ne bi li pokušao smiriti situaciju.

No, upravo je njegov potez izazvao još veću napetost. Neidentificirani je muškarac, naime, oko pet minuta iz još nejasnih razloga iz petnih žila urlikao na stražare, a iako su u situacijama kada nije izravno ugrožena sigurnost članova kraljevske obitelji za rješavanje ovakvih situacija zaduženi pripadnici temeljne policije, u sve se umiješao spomenuti stražar.

Kako piše Daily Mail, dotrčao je do rastrojenog muškarca te se s njim počeo glasno prepirati. Na vrhuncu svađe izvukao je svoju službenu bajunetu te je prislonio muškarcu uz vrat.

Jedan svjedok incidenta tvrdi da je muškarac tada samo rekao 'Oh, sad si veliki momak, jel' da?', na što mu je stražar uzvratio 'Da, jesam' te ga odgurnuo.

U tom su trenutku stigli i temeljni policajci koji su muškarca odveli na kratko ispitivanje, nakon čega su ga pustili na slobodu.

Zasad nije jasno zašto je vojni stražar uopće išao u obračun, makar neimenovani izvori Daily Maila tvrde da je dobio naredbu svojih nadređenih, što bi značilo da su vjerovali kako postoji mogućnost da upadne u palaču i naudi kraljici ili nekom drugom članu kraljevske familije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:25