PUTINOV KRITIČAR

LOV NA UBOJICE BORISA NEMCOVA Uhićena još dvojica sumnjivaca, treći se pred policajcima raznio!

U subotu ujutro uhićena su dvojica muškaraca Anzor Gubašev i Zaur Dadajev, koji dolaze iz nestabilnog područja Sjevernog Kavkaza, i oni će tijekom nedjelje biti izvedeni pred moskovski sud, piše Reuters.
(FILES) - A picture taken on Marc 4, 2012 shows opposition leader, former first deputy prime minister Boris Nemtsov, leaving a voting booth after marking his ballot as part of presidential elections in a polling station in Moscow. Boris Nemtsov was shot dead in Moscow on February 27, 2015, according to Russian officials. AFP PHOTO / ANDREY SMIRNOV
 ANDREY SMIRNOV

ZAGREB/MOSKVA - Do sada su četiri osobe uhićene zbog ubojstva ruskog oporbenog vođe Borisa Nemcova, a jedan od njih bio je pripadnik policije u Čečeniji, prenose u nedjelju ruske novinske agencije pozivajući se na pravosudne izvore.

Nemcov, bivši zamjenik ruskog premijera ubijen je u središtu Moskve 27. veljače navečer dok je s ukrajinskom manekenkom šetao preko mosta nedaleko od Kremlja.

U subotu ujutro uhićena su dvojica muškaraca Anzor Gubašev i Zaur Dadajev, koji dolaze iz nestabilnog područja Sjevernog Kavkaza, i oni će tijekom nedjelje biti izvedeni pred moskovski sud, piše Reuters.

Njih dvojica dulje su vrijeme živjela u Moskvi, kazao je za Interfax jedan obavještajni dužnosnik sa Sjeverog Kavkaza, prenosi njemačka agencija dpa.

BBC piše da ruski istražitelji njih dvojicu sumnjiče za organiziranje i počinjenje ubojstva. Ruski mediji pišu da su dvojica Čečena locirana zahvaljući snimkama nadzornih kamera i telefonskih zapisa kao i svjedočanstava "pripadnika službi sigunosti" koji su se na mjestu ubojstva "slučajno zatekli".

Dadajev je služio deset godina u jedinici "Sever" čečenske policije, prenose ruski mediji pozivajući se na Alberta Barakajeva, tajnika vijeća za sigurnost Ingušetije.

Gubašev and Dadajev uhićeni su u Ingušetiji gdje žive njihove obitelji, prema Barakajevu.

Prema agenciji RIA novosti kasnije u subotu u Ingušetiji uhićena su još dvojica muškaraca, prenosi CNN. Barakajev je kazao kako se jedan od te dvojice vozio s Dadajevim a drugi je Gubaševljev mlađi brat. Sva četvorica uhićenih su Čečeni.

Čečenija je sada pod čvrstom kontrolom Ramzana Kadirova, bivšeg pobunjenika sada odanog Moskvi.

Ubojstvo Nemcova izazvalo je osude širom svijeta i pozive ruskim vlastima za brzu istragu.

Putin je ranije nazvao ubojstvo najoštrijeg ruskog kritičara Kremlja "sramotom" za Rusiju i najavio brzu istragu.

Jedan se osumnjičenik raznio

Prema izvješću ruske agencije Interfax, policija je u glavnom čečenskom gradu Groznom pokušala uhititi još jednog muškarca osumnjičenog da je umiješan u atentat na Borisa Nemcova, no on se neposredno prije hapšenja raznio ručnom bombom. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:13