FRANCUSKE VEZE

Ljubavni trokut: Prva dama ne želi da predsjednikova bivša vodi parlament

PARIZ - Vodstvo francuskih socijalista, ali i cijelu francusku javnost, jučer je nemalo iznenadila neočekivana poruka francuske prve dame Valerie Trierweiler. U poruci preko Twittera Valérie je podržala protivnika Ségolene Royal, s kojim bi se bivša nevjenčana supruga aktualnoga predsjednika u nedjelju trebala sučeliti u drugom krugu parlamentarnih izbora. “Samo naprijed, Olivier Falorni, koji nije izgubio povjerenje i koji se uz građane La Rochellea bori već niz godina u nesebičnom zalaganju”, napisala je Valerie koja vrlo često izražava svoje stavove na ovakav način.

Drugi krug

Iako je u prvom krugu u svojoj izbornoj jedinici Charente-Maritime osvojila 32,03 posto glasova, Royal bi, uz podršku lokalne desnice, vrlo lako mogla izgubiti od stranačkog disidenta Oliviera Falornija, koji je osvojio svega tri posto manje glasova (28,91%).

Rat na Twitteru

Čelnica Socijalističke stranke Martine Aubrey jučer je pokušala umanjiti štetu te je u izjavila kako je u ovom trenutku jedino bitna potpora francuskoga predsjednika Ségolene Royal.

Royal jučer nije željela komentirati Twiter poruku Valérie Trierwailer, dok je Olivier Falorni rekao kako je dirnut potporom Prve dame. Javna je tajna da je upravo mjesto predsjednice Donjeg doma rezervirano za Ségolene Royal, a možda je upravo to i naljutilo francusku Prvu damu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 11:52