NEZADOVOLJAN GADAFI

Libija: Švicarci nas ne shvaćaju ozbiljno

Libijski šef diplomacije traži kaznu za švicarske policajce koji su uhitili Gadafijeva sina
 AFP

ŽENEVA - Ministar vanjskih poslova Libije Musa Kusa rekao je kako švicarska vlada ne shvaća dovoljno ozbiljno diplomatsku krizu između dvije države nastalu nakon prošlogodišnjeg uhićenja sina Moamera Gadafija .

U razgovoru za švicarski list La Liberte rekao je da zastoj u diplomatskim odnosima može biti razriješan samo razgovorima državnog vrha i kaznama za policajce koji su uhitili Hanibala Gadafija u Ženevi zbog navodnog maltretiranja svojeg osoblja.

- Mi u Tripoliju imamo dojam da švicarska vlada ne shvaća dovoljno ozbiljno ovu krizu i da nema želju pronaći rješenje - rekao je Kusa i dodao kako to dokazuje i činjenica da švicarska vlada nije učinila ništa da bi doznala kako je fotografija uhićenja Gadafijeva sina “procurila u medije”.

Trenutačno na kantonalnom sudu u Ženevi traje proces u kojemu je Hanibal Gadafi tužio kantonalnu vladu i novine zbog objavljivanja fotografije. Kantonalne vlasti potvrdile su da im je žao zbog objavljivanja fotografije i da su spremne platiti novčanu odštetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:41