TEHNIČKI PROBLEMI

LETJELI NA SASTANAK S VESNOM PUSIĆ, ZADIMILO IM SE U AVIONU Delegacija BiH prisilno sletjela

Avion Austrian Airlinesa, koji je u noći na ponedjeljak u 2 sata poletio iz Washingtona, nakon 15 minuta leta vraćen je na aerodrom, doznaje N1 televizija .

Naime, pri povratku sa zasjedanja MMF-a u Washingtonu, letjelica u kojoj se nalazio bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Igor Crnadak te premijer Federacije Fadil Novalić, 15 minuta nakon polijetanja morala je prinudno sletjeti zbog tehničkih problema.

Kako N1 neslužbeno saznaje, to se dogodilo zbog požara.

Delegacija BiH je ostala u Washingtonu, a smještena je u hotelu blizu aerodroma.

Ipak, N1 je kasnije izvijestio da požara nije bilo, već da se zadimilo iz pećnice u repu aviona.

"Dim koji se pojavio je najvjerojatnije uzrokovan ostacima hrane koja je ostala u pećnici pa je prilikom uključenja i zagrijavanja došlo do dima", naveo je glasnogovornik Austrian Airlinesa Peter N. Thier, koji je izrazio žaljenje zbog neugodne situacije.

Inače, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar Crnadak trebali su prisustvovati neformalnom radnom doručku “Prijatelji Bosne i Hercegovine” koji će danas biti održan u Luksemburgu.

Inicijator je hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a uoči sastanka Vijeća za vanjske poslove Europske unije. Sastanku će prisustvovati i visoka predstavnica EU Federica Mogherini te povjerenik za proširenje Johannes Hahn, kao i ministri vanjskih poslova EU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:13