NEMA TRAGOVA NAPADA

Lažna uzbuna u konzulatu SAD-a u Berlinu: Zaposlenici pozlilo pa pomislili da se radi o terorističkom napadu!

 AP

NOVO 18:29 Njemačke službe sigurnosti evakuirale su u četvrtak dio američkog konzulata u Berlinu nakon što je jedna zaposlenica osjetila teškoće pri disanju kada je otvorila putovnicu, no policija kaže da nisu uspjeli utvrditi postojanje bilo kakve sumnjive tvari.

Policijski istražitelji u zaštitnim odijelima i maskama pretraživali su zgradu nekoliko sati i nakon toga dozvolili su povratak zaposlenika na njihova radna mjesta.

Zaposlenica konzulata požalila se na metalni okus u ustima i teškoće s disanjem nakon što je otvorila putovnicu koju joj je predao jedan posjetitelj za kojeg se vjeruje da je Albanac koji je tražio vizu za SAD.

Uzbuna je u berlinskom konzulatu SAD-a podignuta dok su američka veleposlanstva i konzulati na Bliskom istoku izloženi napadima.

BERLIN - Njemačke službe sigurnosti evakuirale su u četvrtak odjel za vize konzulata Sjedinjenih Država u Berlinu nakon što je jedna zaposlenica osjetila teškoće pri disanju kada je otvorila putovnicu koju joj je predao posjetitelj, rekla je policija.

Vjeruje se da je posjetitelj Albanac koji je tražio vizu za SAD, rekla je policija dodavši da su se djelatnici kasnije vratili na svoja mjesta.

Uzbuna je u berlinskom konzulatu SAD-a podignuta dok su američka veleposlanstva i konzulati na Bliskom istoku izloženi napadima.

"Nešto prije 11 sati jedan je muškarac došao u konzulat i predao svoju putovnicu rekavši da želi vizu", rekao je glasnogovornik berlinske policije Stefan Redlich.

"Kada je zaposlenica otvorila putovnicu osjetila je teškoće pri disanju i metalan okus u ustima... U ovom trenutku istražitelji provjeravaju je li bilo sumnjivih tvari".

Glasnogovornik berlinskih vatrogasaca je rekao da je trima ženama pružena pomoć zbog teškoća pri disanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:46