SVI SU U ŠOKU

KRVAVI OBRAČUN PRED KAFIĆEM Manijak tinejdžera zaklaomačetom: 'Pojavio se niotkuda...'

 Facebook

Policija u Tuffleyju, predgrađu grada Gloucestera na zapadu Engleske, uhitila je muškarca osumnjičenog za divljački napad mačetom na skupinu mladića, od kojih je jedan podlegao ozljedama i umro. Ubijeni mladić je Zac Evans (19), a on je pred jednim pubom u noći na subotu s dvojicom prijatelja pokušavao primiriti grupu djevojaka koje su se krenule fizički obračunavati.

U jednom se trenutku pojavio pomahnitali napadač koji ga je iz čista mira napao smrtonosnom oštricom. Prema informacijama Daily Telegrapha, Zac je umro na licu mjesta, dok je njegov prijatelj Chris Lord (18) lakše ozlijeđen, a 22-godišnjak u njihovom društvu je ozlijeđen teže te je završio u bolnici.

'Dogodilo se nešto do čega nije smjelo doći, on je samo štitio nekoga', napisala je Zacova obitelj u priopćenju za medije. 'Čuli smo da je došlo do koškanja među djevojkama, pa su Zac i prijatelji priskočili u pomoć, a onda je neki luđak došao niotkuda i napao ga. Tko bi takvo što očekivao u lijepom i mirnom pubu?', zapitala se mladićeva obitelj.

Identitet napadača nije objavljen, ali policija je pokrenula istragu i slučaj vodi kao teško ubojstvo.

Zacova majka Sylv oglasila se i na svojem Facebook profilu. U statusu je napisala da je Zac bio 'divan sin, brat, unuk, dečko i prijatelj' te da će svima jako nedostajati. 'Ostala je praznina u mom srcu koju nije moguće ispuniti', dodala je.

Forenzičari na mjestu događaja ubrzo nakon zločina počeli su detaljno analizirati tri velike krvave mrlje koje su ostale na bijelom kombiju parkiranom u blizini puba. Pred pub su stigli brojni Zacovi prijatelji s cvijećem, a jedan od njih - Harry Lauder (19) - uz buket je na ceduljici napisao: 'Dobro spavaj, mladiću. Tebe i uspomenu na tebe nikada nećemo zaboraviti. Nadam se da ćemo se jednog dana opet vidjeti.'

U izjavi novinarima Lauder je rekao da je još uvijek u stanju šoka. 'Zac jednostavno nije bio osoba koja bi se uvaljivala u situacije poput ove. On nije ni izlazio prečesto. Djevojka mu je zasigurno slomljena, stvarno su dugo bili zajedno', rekao je.

Dio Zacovih prijatelja sućut je izrazio i putem Twittera. Jedan od njih je napisao: 'Počivao u miru, bio si tako divan, pažljiv i dobar prijatelj, nikada te nećemo zaboraviti.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:33