STVARAJU SE GUŽVE

Kineski gurmani glume ožalošćene kako bi probali rezance u pogrebnoj tvrtki: ‘Red za hranu je duži od reda za polaganje cvijeća‘

Kako bi zadovoljila potražnju, pogrebna tvrtka odlučila je ponuditi 50 zdjelica rezanaca građanima svaki dan

Rezanci u umaku, ilustracija

 Jin Haoyuan/xinhua News/profimedia/Jin Haoyuan/xinhua News/profimedia

Gurmani u Kini navodno hrle na nevjerojatnu destinaciju - u pogrebnu tvrtku - nakon što je jelo s rezancima posluženo u kantini tvrtke postalo viralno na društvenim mrežama, prenosi BBC.

Ukusni rezanci u umaku od mljevene svinjetine i kikirikija mogu se pojesti u pogrebnoj tvrtki Erlong u jugozapadnoj pokrajini Guizhou.

Kantina opslužuje klijente koji dolaze radi pogreba, ali kako se priča o rezancima počela širiti, horde gostiju - neki se lažno predstavljaju kao ožalošćeni - počele su dolaziti da probaju hranu.

Erlong je u međuvremenu najavio da će nekim posjetiteljima dopustiti da jedu u njegovim prostorijama, sve dok ne ometaju istinski ožalošćene.

Pogrebna tvrtka nudi razne vrste jela s rezancima u vrijeme doručka i večere, koje stoje po zdjelici 1,38 dolara.

Rezanci preliveni mljevenom svinjetinom i kikirikijem navodno su najpopularniji.

Jedan Erlongov radnik rekao je za Jiupai News da su "posluživali samo klijente koji dolaze u pogrebnu tvrtku obaviti pogreb".

image

Čekanje u redu, ilustracija

Maadik/imago Stock&people/profimedia/Maadik/imago Stock&people/profimedia

Ali drugi ljudi bi se ušuljali kako bi naručili zdjelicu rezanaca, rekao je radnik, dodajući da su ponekad redovi u Erlongu toliko dugi da se za hranu ponekad mora čekati nekoliko sati.

Kako bi zadovoljila potražnju, pogrebna tvrtka odlučila je ponuditi 50 zdjelica rezanaca građanima svaki dan - besplatno - sve dok "ne smetaju u žalovanju za pokojnicima", rekao je Erlongov kuhar u intervjuu lokalnim medijima.

Premda su rezanci s umakom već bilo popularni među lokalnim stanovništvom, čini se da je ludilo poraslo ranije ovog mjeseca kada je korisnik društvenih medija stavio objavu o jelu dok je bio u posjetu prijatelju u Guizhouu, koji je poznat po ljutim i kiselim jelima.

"Moj prijatelj kaže da je hrana u ovoj pogrebnoj tvrtki tako dobra", napisao je ranije ovog mjeseca na Xiaohongshu, također poznatom kao RedNote. "Red za hranu je duži od reda za polaganje cvijeća za pokojnike."

"Nisam uspio pojesti rezance, jer mama moje prijateljice nije poznavala nikoga tko drži sprovod", dodao je.

Od tada, mnogi kineski korisnici društvenih mreža također su podijelili svoja iskustva.

Na Douyinu, kineskoj verziji TikToka, jedan je korisnik podijelio fotografiju ulaznica za kantinu, s nečim što je izgleda kao gomila ljudi koji čekaju u redu za hranu.

"Čuo sam da su rezanci ovdje jako dobri", napisao je. "Pomislio sam kako je život kratak i uzeo još jednu zdjelicu", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. veljača 2025 23:40