TKO SE USUDI?

KIM POBIO SVE KRVNE SRODNIKE SVOGA TETKA?! Lekcija za svakoga tko pomisli na pobunu

Navodno su ostali rođaci koji nisu u krvnom srodstvu poslani u daleko selo zajedno sa svojim obiteljima
 AFP

Čini se kako je ista sudbina zadesila sve krvne rođake tetka sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una koji je zbog izdaje smaknut prije mjesec dana, javlja južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Nekadašnji moćnik, general Jang Song-thaek, doslovno je vladao zemljom nakon smrti Kim Jong-ila, u vrijeme dok je Kim Jong-un bio premlad da preuzme očevu funkciju. Smaknut je 12. prosinca 2013. u dobi od 67 godina, nakon što je otkriveno kako je, navodno, planirao puč u kojem je htio s trona svrgnuti svog nećaka.

Sada je pak mladi vođa naredio smaknuće svih rođaka Jang Song-thaeka, kako bi pokazao što čeka one koji pomisle na pobunu, kazalo je više izvora iz Pjongjanga novinskoj agenciji smještenoj u Seulu.

Kći jedinica Jang Song-thaeka počinila je samoubojstvo 2006. godine, pa je navodna ostveta pala na ostale rođake. Agencija navodi kako su njegova starija sestra, njezin suprug koji je bio veleposlanik u Kubi, njihova dva 20-godišnja sina, te Jangov nećak koji je bio veleposlanik u Maleziji, pogubljeni.

U međuvremenu, vjeruje se da je Kimova teta i supruga ubijenog generala, Kim Kyong-hui, i dalje u komi nakon operacije na mozgu.

Agencijski izvor tvrdi da su neke žrtve pružale otpor dok su ih vukli iz njihovih stanova, pa su upucani ispred očevidaca na ulici.

Ostali rođaci koji nisu u krvnom srodstvu, poput supruge ubijenog veleposlanika u Maleziji, poslani u daleko selo zajedno s njihovim obiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:24