A KAŽU DA JE NEPOGREŠIV

KIM JONG-UN PRVI PUT PRIZNAO POGREŠKU 'Cijelu noć nisam spavao, oprostite mi!'

 AFP

PJONGJANG - Sjeverna Koreja ispričala se zbog urušavanja zgrade prošlog tjedna u Pjongjangu. Vijest o nesreći koja se dogodila u utorak objavila je u nedjelju ujutro Korejska središnja novinska agencija.

Još nije poznato koliko je točno ljudi poginulo, no neka izvješća govore o nezapamćenoj tragediji u kojoj je smrtno stradalo više od 100 osoba.

Konstrukcija zgrade nije dobro napravljena, a službenici koji provode nadzor i kontroliraju gradnju, to nisu učinili kako spada - objavila je novinska agencija.

Dopisnici javljaju kako je vrlo čudno i rijetko da je Sjeverna Koreja priznala negativne vijesti, jednako kao i što KCNA navodi da su se vrhovni dužnosnici ispričali.

Nakon nesreće obavljena je intenzivna akcija spašavanja preživjelih i saniranja ranjenih, navodi se u izvješću.

KCNA nije navodila detalje niti objasnila što je uzrok urušavanju, no kazali su kako je tragedija ostavila građane Pjongjanga u šoku.

Južnokorejski dužnosnik koji je želio ostati anoniman izjavio je za AP kako je urušena stambena zgrada imala 23 kata s oko 90 stanova.

Visoki dužnosnik iz Pjongjanga kazao je pak kako je sjevernokorejski vođa Kim Jong-Un 'probdio cijelu noć, osjećajući bol' nakon što je obaviješten o urušavanju zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 06:04