PRONAĐENA NOVA ŽRTVA

Kapetan Kukavica uvjeravao Obalnu stražu: 'Ja ću zadnji napustiti brod!' Nekoliko minuta kasnije bio je u čamcu za spašavanje

Samo 23 minute kasnije Schettino je u panici nazvao čelnika svoje tvrtke

Nova snimka nastala za vrijeme havarije kruzera Costa Concordia otkriva kako je kapetan Francesco Schettino uvjeravao obalnu stražu kako će posljednji otići s unesrećenog broda. Nekoliko minuta kasnije već je bio u čamcu, ostavljajući iza sebe unesrećene putnike, piše Daily Mail .

Na snimci Obalna straža pita Schettina hoće li itko napustiti brod. Kao bez daha, kapetan odgovara:

- Ja ću ostati ovdje.

- Znači, samo vi ćete ostati tamo?

- Ja sam jedini koji će ostati.

- Vrlo dobro kapetane. Nastavite s evakuacijom, a pričat ćemo kasnije. Držite mobitel pored sebe - kazao mu je časnik Obalne straže.

U drugoj snimci, puštenoj ranije ovog tjedna, ljutita Obalna straža naređivala je kapetanu da se vrati na brod . Schettino će kasnije vlastima tvrditi kako se sapleo i upao u čamac za spašavanje, odakle je krenuo koordinirati akciju spašavanja .

Također se otkrilo da je Schettino uspaničeno nazvao čelnika svoje tvrtke nedugo nakon nesreće.

- Zabrljao sam. Dodirnuli smo dno. Istinu govorim. Plovili smo pored Giglia i udarili smo - objašnjavao je Kapetan Kukavica situaciju Robertu Ferrariniju samo 23 minute nakon što se na brodu pojavila rupa od 70 metara.

Nesreća je za sada odnijela 13 života, a dvadeset ljudi se i dalje smatra nestalima. Nova žrtva pronađena je u nedjelju na sedmoj palubi blizu krme, u potopljenu dijelu. Na sebi je imala pojas za spašavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:02