ZALIZANO I IZBRIJANO

KAOS U SJEVERNOJ KOREJI 'Građane vrebaju inspektori sa škarama, na licu mjesta šišaju prijestupnike koji ne nose Kimovu frizuru!'

 AFP PHOTO / KCNA / AFP PHOTO / KCNA

Sjeverna Koreja izdala je novu zapovijed koja se tiče građana s dugom kosom: naredba glasi da moraj kopirati 'ambicioznu' frizuru Kim Jong-una, piše Daily Telegraph.

Izvori iz Pjongjanga za južnokorejski list Chosun Ilbo kazali su kako su sjevernokorejske vlasti izdale naredbu da muškarci ne smiju imati kosu dužu od 2 centimetra.

Također, rečeno im je da imaju odavati počast dragom vođi kopirajući njegovu frizuru koja je karakteristična po kosi zalizanoj unazad i izbrijanoj iznad ušiju.

Žene bi pak trebale imati 'bob' frizuru kakvu ima Ri Sol-ju, supruga sjevernokorejskog vođe. Jedina iznimka od novih pravila su glumci i drugi javni izvođači.

AFP

Foto: AFP

Vlasti su toliko odlučne da se obračunaju s dugom kosom da 'studentski nadzornici hodaju uokolo sa škarama i režu kosu 'prijestupnicima'', piše Chosun Ilbo.

Analitičari kažu da Kim Jong-un nosi frizuru kakvu je nekoć imao njegov djed Kim Il-sung, utemeljitelj Sjeverne Koreje, dok pokušava 'vratiti relativno prosperitetne dane režima'.

Ovo je već drugi put da u Pjongjangu naređuju svojim građanima da se šišaju poput Kima, no u vrijeme kada se propis spominjao po prvi put, u ožujku prošle godine, nije bilo govora o strogim kontrolama.

Pojavile su se i glasine kako se Kim Jong-un podvrgnuo plastičnim operacijama kako bi što više nalikovao djedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:39