INCIDENT U SUSJEDSTVU

KAOS U BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI Učenici se pobunili zbog rezultata testa, jedna učenica je burno odreagirala, a onda ju je nastavnik ošamario

 
Sedma beogradska gimnazija
 Google Maps

U Sedmoj beogradskoj gimnaziji došlo je sveopćeg meteža u jednome razredu nakon što je nastavnik fizike Z. O. podijelio učenicima rezultate pismenog testa, prenose beogradski mediji.

Navode kako je spomenuti nastavnik ošamario je dvije učenice drugog razreda te gimnazije. Umiješao se i jedan učenik koji je želio zaštititi drugarice i on je udario profesora.

Incident se dogodio tijekom trećeg sata kada su učenici, nezadovoljni načinom ocjenjivanja na testu, tražili od nastavnika fizike da im objasni koji su bili kriteriji za ocjenjivanje.

- Dok je on objašnjavao, učenica J.K. se nije složila s njim i burnije je reagirala. Nastavnik ju je udario, a kada je druga učenica ustala da ju zaštiti i ona je dobila šamar, rekla je za Tanjug pedagogica Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

S ciljem da zaštiti kolegice, umiješao se jedan učenik koji je udario nastavnika. Kitanović kaže da su čuli vrisku djece u razredu te da su ona i ravnatelj škole odmah reagirali. Direktor je u svoj ured doveo nastavnika, dok je ona ostala u učionici da smiri đake.

Škola je o svemu odmah obavijestila roditelje, policiju i Ministarstvo prosvjete. Pozvana je i Hitna pomoć koja je pregledala učenike i konstatirala da nitko nije ozlijeđen, dok je profesor zbog povišenog tlaka i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u bolnicu.

U Ministarstvu prosvjete kažu da su obaviješteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je nastavnik koji je ošamario učenice podnio ravnatelju zahtjev za raskid radnog odnosa iz osobnih razloga.

"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sustava obrazovanja i odgoja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za što su predviđene novčana kazna, udaljenje sa radnog mjesta ili prestanak radnog odnosa", navode u Ministarstvu prosvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18