SAMO ŠTO NISU

KALIFATU NEDOSTAJU PROFESORI I DOKTORI Pozivaju stručnjake da se vrate ili...

BAGDAD Vlada Islamske države izdala je upozorenje svim učiteljima, profesorima i doktorima koji su napustili područje pod kontrolom militanata kako bi pronašli novi posao. Dobili su rok od 10 dana da se vrate kućama i poslovima koje su napustili nakon što je IS preuzeo vlast nad velikim dijelom Iraka i Sirije.

U protivnom, upozorava takozvani 'Sud pravosuđa i pritužbi', sva njihova imovina bit će zaplijenjena, javlja Al Arabiya News.

'Profesori iz svih medicinskih područja, te svi oni kojima su radna mjesta i prebivališta unutar Islamskog kalifata, moraju se vratiti u roku od deset dana od objavljivanja ove obavijesti. U protivnom, sva nepokretna i pokretna imovina bit će im zaplijenjena, a oni će biti smatrani pobornicima nevjernika', stoji u priopćenju Islamske države.

Egzodus visokoobrazovanog stanovništva iz područja pod kontrolom militanata IS-a, pogotovo doktora i profesora, primorao je studente da također napuste samozvani kalifat, u potrazi za sveučilištima na kojima mogu nastaviti studiranje.

Iračko Ministarstvo visokog obrazovanja dozvolilo je transfer profesorima i svim zaposlenicima sveučilišta s okupiranog teritorija. Većina ih je završila u Bagdadu, kao i najveći broj studenata iz samoproglašenog kalifata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:38