TESLINO VOZILO

Kadirov se hvalio Teslinim Cybertruckom, no uslijedio je hladan tuš; Musk: ‘Jeste li zbilja toliko retardirani?!‘

Nakon što je objavio snimku kako se vozi centrom Groznog, postavilo se pitanje kako je došao do tog prestižnog vozila
 Handout/afp/profimedia/Handout/afp/profimedia

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, više se ne može pohvaliti Teslinim Cybertruckom. Nakon što je objavio snimku tog vozila i mitraljeza, kako se vozi centrom Groznog, postavilo se pitanje kako je došao do tog prestižnog vozila. Kadirov je tada rekao da mu ga je poklonio sam Elon Musk, no on je to nešto kasnije demantirao, a sada je i daljinski isključio automobil. Kadirov tako sada više nema taj luksuzni automobil, za kojeg je tvrdio da će ga poslati u zonu "specijalne vojne operacije".

image
Epn/newscom/newscom/profimedia/Epn/newscom/newscom/profimedia
image
Epn/newscom/newscom/profimedia/Epn/newscom/newscom/profimedia

Dopisnik Financial Timesa iz Moskve, Max Seddon, na svom je Twitteru objavio snimku još dva takva vozila za koja Kadirov tvrdi da ih je poslao ‘u zonu specijalne operacije‘ u Ukrajini, no ističe da je video vjerojatno nastao negdje drugdje. Kadirov za ova vozila tvrdi da ih u Tesli nisu mogli isključiti.

Tesla Cybertruck, koji na snimci vozi Kadirov, električni kamionet koji ubrzava od 0 do 100 kilometara na sat za manje od 3 sekunde. Cybertruck privlači pozornost "futurističkim" uglatim oblikom, a zasad može voziti po SAD-a. Premda je u Europi ovoga ljeta registrirano par vozila, Tesla Cybertruck i dalje nema dozvole za kretanje cestama Starog kontinenta.

image
Handout/afp/profimedia/Handout/afp/profimedia

- Elone, hvala ti! Dođi u Grozni, primit ću te kao najdražeg gosta! Ne mislim da će rusko ministarstvo javnih poslova biti protiv takvog putovanja. I, naravno, čekamo novi razvoj događaja koji će doprinijeti do završetka operacije u Ukrajini - napisao je tako Kadirov na svom Telegram kanalu.

- Jeste li ozbiljno toliko retardirani da mislite da sam donirao Cybertruck ruskom generalu? Nevjerojatno, napisao je na X-u Musk kao odgovor jednom korisniku te društvene mreže koji je napisao da on sprema vozila za vojnu upotrebu neprijateljima Amerike te da Musk ‘otvoreno radi protiv SAD-a‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:32