OPAKA BOLEST

JOŠ JEDAN SLUČAJ EBOLE Zaražena osoba njegovala je preminulog pacijenta

DALLAS, TX - OCTOBER 14: The Texas Health Presbyterian Hospital, where health care worker Nina Pham, is being treated for the Ebola virus is seen on October 14, 2014 in Dallas, Texas. Pham contracted the virus when she provided treatment to Thomas Eric Duncan, the West African man who later died from the disease. Mike Stone/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 MIKE STONE / 2014 Getty Images

WASHINGTON - I druga osoba u teksaškoj bolnici u kojoj se dogodio prvi slučaj zaraze virusom ebole u Sjedinjenim Državama, zarazila se virusom hemoragijske groznice, objavile su u srijedu vlasti države Teksasa, a najveći sindikat medicinskih sestara prosvjedovao je što su medicinski djelatnici danima radili bez primjerene zaštitne opreme i bolničkih protokola.

Kao i u prvom slučaju, zaražena osoba je njegovala Thomasa Duncana koji je prošlog tjedna umro od ebole u bolnici u Dallasu, dodaje teksaška zdravstvena služba.

Identitet druge zaražene osobe nije objavljen, no ona je u utorak primljena u bolnicu s povišenom temperaturom i odmah je smještena u karantenu.

Nina Pham (26), prva je medicinska sestra koja se zarazila virusom dok je njegovala Thomasa Duncana koji je 8. listopada umro u Sjedinjenim Državama od ebole kojim se najvjerojatnije zarazio u Liberiji.

Najveći američki sindikat medicinskih sestara dramatično je upozorio da su danima medicinski djelatnici radili bez primjerene zaštitne opreme te da bolnički protokoli i procedure za slučajeve ebole nisu bili jasni i primjereni, zbog čega su zaposlenici bolnice bili izloženi zarazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:31