ISPOVIJEST U SUZAMA

JIHADI JOHN: 'Tata, oprosti, ali ja idem u džihad' OTAC: 'Je*i se, životinjo! Nadam se da ćeš umrijeti što prije, pseto jedno!'

Otac Mohammeda Emwazija u suzama je opisao svog sina kao 'psa, životinju i terorista'
 University of Westiminster

Otac Mohammeda Emwazija, manijaka koji u ime Islamske Države pred kamerama odrubljuje glave taocima, opisao je svog sina kao 'psa, životinju i terorista'. Najbolji prijatelj Jassema Emwazija (51) u ekskluzivnom razgovoru za Telegraph otkrio je da ga je Mohammed molio za oprost prije samog odlaska u džihad u Siriju. Međutim, umjesto oprosta, sin je dobio poruku 'nadam se da ćeš umrijeti i prije nego što stigneš do Sirije'.

Jassemov kolega priznao je da je otac najtraženijeg terorista potpuno slomljen i da je nedavna identifikacija maskiranog luđaka značila samo jedno - katastrofu za cijelu obitelj.

- Neprestano je plakao i vrijeđao svog sina. Kaže da je nekoliko puta zvao Mohammeda u Siriju i nagovarao ga da se vrati normalnom životu, ali ovaj ga nije slušao. Na kraju se jadnik predao i poručio sinu neka gori u paklu - rekao je Abu Meshaal iz Kuvajta.

- Sjećam se kada je Mohammed zvao svog oca i rekao mu da ide u džihad. Usput ga je molio za oprost. Jassem je potpuno izgubio živce, rekao mu je: 'J*** se! nadam se da ćeš umrijeti i prije nego što stigneš u Siriju!

Gospodin Emwazi bio je danima na ispitivanjima kod kuvajtskih obavještajnih službi, a nakon toga se zatvorio u svoju kuću... Na posao se ne želi vratiti, kaže da ga je sram...

- Strah ga je što će drugi reći, osjeća veliki sram. Ne usudi se ići ni u džamiju..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:28