SIN UTJECAJNOG MARŠALA

JEDINO NJOJ KIM JONG-UN POTPUNO VJERUJE Moćna sestra Kim udala se za zlatnog dečka režima

 AFP/YouTube

Kim Yo-Jong, mlađa sestra sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una, navodno je stupila u brak s Choeom Songom, sinom vicemaršala Choea Ryong-Haea, drugog najmoćnijeg čovjeka režima u Pjongjangu.

Vjenčanje nije bilo javno, već su promatrači zbivanja u Sjevernoj Koreji do zaključka da je brak sklopljen došli pomnim praćenjem fotografija u državnim medijima. Tako se na mnogima od njih Kim Yo-Jong pojavljuje s vjenčanim prstenom.

Sudeći prema trenutku kada je počela nositi prsten, pir se vjerojatno održao tijekom prosinca.

Vjeruje se da Yo-Jong ima 27 godina, a trenutno obavlja funkciju zamjenice direktora Radničke partije. Na toj je dužnosti zadužena za nadgledanje partijske propagande.

Kao i njezin stariji brat Kim Jong-un, školovala se u Švicarskoj, a članica je i moćne Narodne komisije za obranu.

Njezin svekar Choe Ryong-Hae službeno je u studenom prošle godine predstavljao Sjevernu Koreju na važnim sastancima u Moskvi. 'Brak je navodno dodatno učvrstio Choeov položaj u Kimovom krugu najbližih suradnika nakon strelovitog uspona u vrh stranke prošle godine', piše agencija AFP.

Inače, Kimova se mlađa sestra prvi put u javnosti pojavila na pogrebu Dragog vođe Kim Jong-ila u prosincu 2011. godine. Zatim je iščeznula sve do lanjskog ožujka, kada je prvi put formalno predstavljena javnosti. Dogodilo se to neposredno nakon misterioznog nestanka njezine tetke Kim Kyong-hui, koja je do pogubljenja svog supruga Jang Sung-thaeka slovila za jednu od najmoćnijih osoba režima.

Dobro upućeni eksperti za Sjevernu Koreju uvjereni su da su Kim Yo-Jong i Kim Jong-un izrazito bliski te da je ona zapravo jedina žena kojoj mladi sjevernokorejski diktator u potpunosti vjeruje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:31