IZREŠETANA OBITELJ

JE LI KONAČNO RIJEŠEN MISTERIJ MASAKRA U ALPAMA Uhićen motociklist koji živi blizu mjesta zločina

 AFP/Getty Images

Francuska policija uhitila je 48-godišnjeg muškarca kojeg se povezuje s brutalnim ubojstvom obitelji al-Hilli u francuskim Alpama.

Uhićenje je dio istrage ubojstva britanske obitelji iranskog podrijetla iz Surreya i biciklista koje se dogodilo 2012. godine.

Saad al-Hilli, supruga Iqbal i njezina majka Suhaila al-Allaf izrešetani su na zabačenom parkiralištu uz šumu blizu sela Chevaline u rujnu 2012.

Mjesto brutalnog ubojstva

Dvije kćeri, Zainab (7) i Zeena (4), preživjele su napad, ali francuski biciklist Sylvain Mollier, slučajni prolaznik, nije.

- Današnje uhićenje, koje možda neće biti jedino, rezultat je informacija dobivenih u studenom 2013. Na temelju tih informacija napravljen je fotorobot motociklista viđenog u blizini mjesta zločina - kazao je francuski tužitelj Eric Maillaud.

Maillaud je istaknuo da muškarac živi u blizini brutalnih ubojstava, ali zbog pravnih razloga njegov identitet još uvijek nije otkriven.

Podsjetimo, Saadov brat Zaid (54) iz Surreya uhićen je u lipnju prošle godine zbog sumnje u urotu s ciljem ubojstva, ali policija je prošlog mjeseca objavila kako nemaju dovoljno dokaza.

Fotorobot uhićenog motociklista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:11