NAJTEŽA KAZNA

JAPANCI OBJESILI OSUĐENIKA NA SMRT Monstrum (68) je ubio svoju šogoricu i dvije unuke

A man is executed by hanging just west of the capital Kuwait City on April 1,2013. Authorities in Kuwait hanged three convicted murderers, a Pakistani, a Saudi and a stateless Arab, in the first executions in the Gulf state since May 2007, the ministry of justice said. AFP PHOTO/YASSER AL-ZAYYAT
 YASSER AL-ZAYYAT/AFP

TOKIO - Osuđenik na smrt obješen je u četvrtak ujutro u Japanu, prvi ove godine i deveti od povratka na vlast konzervativaca u prosincu 2012., objavilo je japansko ministarstvo pravosuđa.

Prethodna pogubljenja obavljena su u prosincu i rujnu 2013. To je peti put da vlada Shinzoa Abea pristupa vješanju u godinu i pol.

Osuđenik pogubljen u četvrtak u 68. godini Masanori Kawasaki proglašen je krivim za trostruko ubojstvo prije sedam godina, svoje šogorice i dviju unuka.

"Bio je to iznimno okrutan slučaj i o pogubljenju je odlučeno nakon temeljitog razmatranja", rekao je ministar pravosuđa Sadakazu Tanigaki.

Drugi osuđenik za ubojstvo dviju osoba između 1986. i 1989. godine također je trebao biti pogubljen ali je, po medijima, Shigeo Okazaki (60) umro u srijedu ujutro od respiratornog zastoja.

Nakon tog smrtnog slučaja i pogubljenja u četvrtak, još 128 osuđenika čeka smrtnu kaznu u Japanu, javljaju mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:38