RAT NA BLISKOM ISTOKU

Izraelske snage granatirale kuću čelnika Hamasa u Gazi

Firefighters battle a building on fire after several strikes early on July 29, 2014. Five Israeli soldiers died in clashes with a Palestinian commando that tried to reach Israel through a tunnel at Nahal Oz, near the border with Gaza, the army said. AFP PHOTO / MOHAMMED ABED
 MOHAMMED ABED

GAZA - Izraelski zrakoplov ispalio je u utorak u noći raketu na kuću čelnika Hamasa u Gazi Ismaila Hanije ali u napadu nije bilo žrtava, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Gazi.

Glasnogovornica izraelske vojske nije imala informacija o tvrdnjama palestinske strane no provjerava pojedinosti.

Hanijin sin je na svojoj Facebook stranici potvrdio da se napad dogodio i dodao da je kuća bivšeg predsjednika Hamasove vlade u Gazi bila prazna.

Hamas je izvijestio da je gađana i njegova televizijska postaja Al-Aqsa no postaja je nastavila s emitiranjem.

S padom noći u Gazi moglo se čuti intenzivno granatiranje a vojska je upozorila tisuće Palestinaca da napuste svoje kuće u području oko grada Gaze, što je obično uvod u veće vojne udare.

Nekoliko je raketa ispaljeno iz Gaze prema južnom i središnjem Izraelu, uključujući i područje Tel Aviva. Najmanje jednu od raketa je srušio izraelski proturaketni obrambeni sustav "Čelična kupola". Nema izvješća o štetama ili žrtvama, izvijestila je agencija Reuters.

MARCO LONGARI / AFP PHOTO/MARCO LONGARI
A building within the Gaza port is seen on fire after several strikes early on July 29, 2014. Five Israeli soldiers died in clashes with a Palestinian commando that tried to reach Israel through a tunnel at Nahal Oz, near the border with Gaza, the army said. AFP PHOTO/MARCO LONGARI

Izraelska vojska je priopćila da je jedna raketa oborena nad jugom zemlje dok su druge dvije pale 10 kilometara južno od Tel Aviva te da u napadu nije bilo žrtava, izvijestila je agencija ANSA.

ANSA navodi da je odgovornost za raketni napad na Izrael u svom priopćenju preuzelo oružano krilo Hamasa, brigade Ezzedine al-Qassam.

U 22 dana od rasplamsavanja sukoba poginula su 1022 stanovnika Gaze, većinom civila, Izrael je izgubio 48 vojnika a u palestinskom granatiranju ubijeno je i troje civila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:37