UBIO GA SIN

IZBODEN KRALJ NOĆNOG ŽIVOTA METROPOLE Tragičan kraj flambojantnog Lorda, družio se s Beckhamovima

Jedan od najpoznatijih vlasnika noćnih klubova u Velikoj Britaniji, 70-godišnji David West, pronađen je mrtav u svom domu u središtu Londona. Fatalne mu je ozljede nožem navodno zadao vlastiti sin, koji se također zove David West.

David West stariji, poznat i kao lord od Hollesleyja, što je titula koju je svojedobno kupio preko eBayja, karijeru je započeo kao prodavač na tržnici da bi zatim pokrenuo obiteljski biznis s duhanom u Belgiji.

Tijekom burnih 80-ih godina prošlog stoljeća, unajmio je autobus na kat u kojem je u Calaisu, lučkom gradu kojim je Britanija preko La Manchea povezana s Francuskom, za malo novca prodavao alkohol i cigarete. Taj je biznis prodao jednom od najvećih britanskih maloprodajnih lanaca, nakon čega je ušao u poduzetničku granu po kojoj je stekao svojevrsnu slavu u Londonu i šire.

U uličici blizu Piccadillyja otvorio je noćni klub HeyJo i restoran Abracadabra, a počeo je odijevati ružičasta odijela kojima je odavao svoj ekstravagantni način života.

Uvijek je bio okružen lijepim mladim djevojkama, koje su svake noći plesale u njegovom klubu, a nerijetko se družio s viđenijim osobama iz britanskog javnog života. Kao žestoki protivnik zabrane pušenja, svojedobno je u pokušaju da zaustavi takvu odredbu angažirao Cherie Blair, suprugu tadašnjeg premijera Tonyja Blaira, koja mu je bila odvjetnica. Viđen je i u društvu Beckhamovih, a BBC je o njemu navodno snimio i dokumentarac.

Motiv ubojstva zasad nije poznat. Westov je sin uhićen i pred sudom bi se trebao pojaviti u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:08