BOLJA POVEZANOST

IZBJEGLIČKI KAMPOVI TREBAJU IMATI PRISTUP - FACEBOOKU Zuckerberg želi za UN prikupiti što više podataka

Mark Zuckerberg najavio je kako će u izbjegličke kampove dovesti - Facebook. Šef Facebooka je tijekom svog boravka u Ujedinjenim Narodima u New Yorku kazao kako će njegova kompanija surađivati s UNHCR-om u ostvarenju ideje.

Zuckerberg, 31-godišnji američki milijarder, smatra kako će dovođenje interneta u izbjegličke kampove povećati povezanost te olakšati izbjeglicama bolji pristup humanitarnoj pomoći i održavanju kontakta s obiteljima, piše Independent.

To će omogućiti slanje podataka UN-ovim agencijama koje će zahvaljujući tome lakše pratiti razvoj i implementiranje ciljeva.

- Podaci nam mogu pomoći u donošenju pametnijih odluka, no samo ako ih interpretirate brzo te s velikom količinom povjerenja. Želimo pomoći UN-u donositi odluke kojima ćemo napredovati prema ciljevima - objasnio Zuckerberg.

Dodaje kako vjeruje da bi globalni pristup internetu trebao biti u srcu strategije globalnog razvoja čime bi se olakšala borba sa siromaštvom.

- Povezujući ljude u zemljama u razvoju, imamo mogućnost stvoriti više od 140 milijuna novih radnih mjesta, spasiti 160 milijuna ljudi od siromaštva i dati 600 milijuna djece pristup alatima za učenje - naglasio je Zuckerberg.

U suradnji s Bonom šef najveće društvene mreže na svijetu najavio je projekt 'Deklaracija povezivanja' koji će poticati vlade da omoguće pristup internetu svim ljudima na svijetu unutar pet godina, s ciljem eliminiranja siromaštva.

Potpisivanjem Deklaracije projekt su podržali i Bill i Melinda Gates, Richard Branson, Arianna Huffington te suosnivač Wikipedije Jimmy Wales.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:07