ABDELHAMID ABAAOUD

ISTRAŽITELJI OTKRILI JEZIVE DETALJE O ORGANIZATORU NAPADA NA PARIZ Analizirali su mobitel arhitekta zla i zapanjili se viđenim

 Screenshot

Belgijske vlasti objavile su da je izdana tjeralica za izvjesnim Mohamedom Abrinijem kojeg se dovodi u vezu s terorističkim napadima u Parizu.

Naime, dva dana prije napada, 11. studenog oko 19 sati, Abrini je snimljen na benzinskoj postaji Ressons na autoputu prema Parizu i to u društvu Salaha Abdeslama, nesuđenog pariškog bombaša za kojim se također traga.

Na snimci Abrini kupuje neke potrepštine i ulazi u isti onaj crni Renault Clio koji je korišten tijekom napada u Parizu u kojima je poginulo 130 ljudi i ozlijeđeno još njih stotine.

Abrini je opisan kao 30-godišnjak, visok otprilike 175 centimetara, atletske građe, tamnije kože, smeđih očiju, tamne kose i mršavog lica.

Procjenjuje se da je naoružan i opasan, pa se nikako ne preporučuje da ga se pokuša samostalno svladati već, ako ga se primijeti, da se odmah javi policiji.

Za Abrinijem trenutačno traga i belgijska i francuska policija.

Mozak operacije vratio se na mjesto zločina

Kako javljaju francuski mediji, istražitelji su otkrili da se glavni organizator pariških napada Abdelhamid Abaaoud nakon početka napada vratio na mjesto zločina. Kako prenosi AFP, došao je u blizinu koncertne dvorane Bataclan dok je ondje još trajala talačka kriza. To je otkrio pariški tužitelj Francois Molins, navodeći da su do ovakvog zaključka istražitelji došli analizom Abaaoudovog mobitela.

Molins je dodao da je Abaaoud obišao i ostale lokacije na kojima su izvedeni napadi.

Također, ustanovljeno je i da je planirao izvesti još jedan napad i to na parišku poslovnu četvrt La Defense.

Abdelhamid Abaaoud je ubijen u akciji u pariškoj četvrti Saint-Denis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:15