ŽIVOT U RALJAMA ISIS-a

ISPOVIJEST MLADE SEKSUALNE ROBINJE 'Džihadisti su ubili moje tijelo, a sada ubijaju moju dušu'

BAGHDAD, IRAQ - OCTOBER 17: An Iraqi girls looks out from her bedroom window at the Al Rashid military base where 2000 families live October 17, 2003 in Baghdad, Iraq. Financially displaced Iraqi's took over the military base after it was bombed by the U.S. forces during the war and was left in ruins, abandoned by the Iraqi Army. They have no running water, are unemployed and have been forced to seek free housing. (Photo by Paula Bronstein/Getty Images)
 Paula Bronstein/Getty Images / 2003 Getty Images

Maloljetna djevojčica, pripadnica jazida, otkrila je brutalnu torturu koju je pretrpjela kao seksualna robinja u rukama ISIS-ovih ekstremista. Mayat, što joj nije pravo ime, oteta je 3. kolovoza za vrijeme ofenzive oko grada i planine Sindžara na sjeverozapadu Iraka, uz granicu sa Sirijom.

Džihadisti su joj dopustili da razgovara, ali ne zbog svoje dobroćudnosti, već zbog monstruoznog plana.

- Htjeli su nas još više povrijediti. Kazali su nam da moramo svojim roditeljima u najmanje detalje opisati strahote koje su nam činili - kazala je Mayat.

Njezini roditelji, izbjeglice u Kurdistanu, dali su kćerin broj novinaru talijanske La Repubblice. Mayat je za intervju talijanskom listu imala samo jedan uvjet, da njezin identitet ostane u tajnosti jer se "srami svega što su joj učinili".

- Dio mene želi odmah umrijeti, potonuti ispod zemlje i tamo ostati. Ali drugi dio još se nada da će biti spašen i da ću još jednom moći zagrliti roditelje - kaže Mayat.

Ona je bila jedna od četrdesetak žena i djevojčica koje su ekstremisti držali zarobljene na nepoznatoj lokaciji. Mayat procjenjuje njihovu dob u rasponu od 12 pa do 30 godina. Držali su ih u kući pod oružanom stražom.

Tamo postoje, kako kaže, tri "horor sobe" gdje su ih silovali, često od strane raznih muškaraca i to tijekom cijelog dana.

- Tretirali su nas poput seksualnih robova. Uvijek su nas davali raznim muškarcima. Neki od njih dolaze direktno iz Sirije. Prijetili su nam i tukli nas ako bi ih odbili. Često sam se molila da me prebiju na smrt. Ali oni su kukavice, nitko od njih nije imao hrabrosti prekinuti našu patnju - kazala je Mayat.

Mayat je otkrila da su neke djevojke od šoka jednostavno prestale pričati. Njih su otmičari odveli. Mnoge su same sebi oduzele život.

- Već su ubili moje tijelo, a sad ubijaju moju dušu - zaključila je Mayat na kraju svog intervjua.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:24