PR KATASTROFA

ISPOVIJEST AUTORA NAJVEĆEG KORPORATIVNOG GAFA NA TWITTERU 'Bilo je i gorih dana... koji šu***'

 Facebook

Joshua R. Hensler, voditelj društvenih mreža za avioprijevoznika US Airways, naziva se alkemičarem za internet i agresivnim inženjerom percepcije na svom LinkedIn profilu.

Njegovo samohvalisanje dobilo je potpuno drugačiju perspektivu nakon što se saznalo da je kao voditelj odgovoran za najgori tweet svih vremena.

Više od 418.000 prati US Airways na Twitteru, a jučer su među njihovim porukama doista imali što za vidjeti.

Naime, jedna se nezadovoljna putnica na toj društvenoj mreži požalila zbog dugog čekanja na polijetanje, te je dobila vrlo pristojan odgovor: 'Nije nam drago što to čujemo, Alex. Molimo vas da se obratite našoj Službi za korisnike.'

Nakon pristojne rečenice, uslijedila je vrlo nepristojna fotografija, na kojoj potpuno gola žena leži na krevetu raširenih nogu te u svoju vaginu gura model aviona i to Boeinga 777, istog onoga za kojim bezuspješno već neko vrijeme tragaju ekipe u Indijskom oceanu.

Iako zasad nije poznato tko je od njegovih zaposlenika objavio spornu fotografiju, Hensler se o tome očitovao na svom Facebook profilu.

- Kada netko kaže: 'Oprosti, što da radim kad sam takav', ustvari vam želi reći: 'Ja sam veliki š**** i ne planiram se potruditi da postanem bolji čovjek - napisao je voditelj društvenih mreža za US Airways. Nedugo potom je obrisao taj post.









Nekoliko sati prije toga, na Faceu je napisao: 'Bilo je i gorih dana'.

US Airways u međuvremenu se najiskrenije ispričao zbog pogreške koja je izazvala hrpu uvredljivih komentara i sprdnji na račun avioprijevoznika.

Danas je US Airways priopćio da ipak neće otpustiti dotičnog zaposlenika rekavši da je to bila 'iskrena pogreška'.

Objasnili su da je fotografija objavljena u pokušaju da se tweet označi kao neprimjeren. Fotografija je omaškom poslana pratiteljima US Airwaysa.

Naime, jedan je korisnik Twittera prethodno na njihov zid stavio nepristojnu fotografiju. Zaposlenik US Airwaysa krenuo je označiti fotografiju i u tom je procesu slučajno objavio fotografiju uz vlastiti tweet, odnosno odgovor na pritužbu.

Tweet je obrisan, ali je bio online čitave 22 minute, dovoljno da internet poludi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:11