TERORISTI

ISIS ODRUBIO GLAVU RUSKOM DRŽAVLJANINU U novom uznemirujućem videu zaprijetili napadima na tri svjetske metropole: 'Vi ste sljedeći!'

 Screenshot

ISIS je u srijedu objavio da su odrubili glavu navodnom ruskom špijunu, piše NBC .

Po navodima globalne sigurnosne agencije Flashpoint Intelligence, koja između ostalog obavlja konzultantske usluge za NBC, na snimci se vidi neidentificirani zatvorenik kako kleči ispred čovjeka koji drži nož u ruci.

Video je naslovljen "Bit ćete razočarani i poniženi, o Rusi!", a čovjek s nožem, koji nije maskiran, pričao je na ruskom jeziku prije nego što je prerezao grkljan zatvoreniku. Ako je video autentičan, ova egzekucija bila bi prva snimljena dekapitacija nekog ruskog zarobljenika.

Podsjećamo, Rusija je u zadnjih nekoliko tjedana intenzivirala napade na ciljeve Islamske države u Siriji, a Vladimir Putin se zavjetovao da će uništiti teroriste ISIS-a nakon što su preuzeli odgovornost za rušenje ruskog putničkog aviona na Sinaju. Nakon terorističkog napada u Parizu, Francuska i SAD također su pojačali bombardiranje ISIS-a.

Odrubljivanje glave jedna je od omiljenih metoda krvnika ISIS-a, a najpoznatiji po jezivim smaknućima bio je Mohammed Emwazi, poznat kao Jihadi John. Za njega se smatra da je ubijen u zračnom napadu američkih snaga u Raqqi prošli mjesec.

U srijedu je osvanuo i drugi ISIS-ov video, u kojemu pripadnici ove terorističke skupine oduševljeno kliču zbog napada na Pariz i najavljuju da će sljedeći biti Washington, New York i Moskva. To je već peti prijeteći video od pariškog masakra, za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:31