SKINULI IM MASKE

Interpol uhitio 25 hakera iz Anonymousa diljem svijeta: Među uhićenima ima i maloljetnika

Protesters wearing Anonymous Guy Fawkes masks pose during a demonstration against controversial Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), on February 25, 2012 in Nice, southeastern France. AFP PHOTO / VALERY HACHE
 VALERY HACHE/AFP

Policija je uhitila 25 hakera povezanih sa organizacijom Anonymous , a za koje sumnjaju da su povezani s napadima na stranice u Španjolskoj i Latinskoj Americi, javlja AFP.

- Operacija ' Skidanje maske' (Unmask) pokrenuta je nakon serije koordiniranih cyber napada koji su potjecali iz Argentine, Čilea, Kolumbije i Španjolske - javljeno je iz Interpola .

U akciji je zaplijenjeno 250 komada računalne opreme i mobilnih telefona, a racija je provedena na 40 lokacija u 15 zemalja.

Osumnjičenici su stari, kako javlja policija, od 17 do 40 godina.

Policija nije predočila jasne dokaze da je ova hakerska skupina doista povezana uz Anonymouse.

Naime, španjolska policija ranije je objavila kako je u ovoj akciji uhitila četvero hakera koji su navodno povezani s glasovitim Anonymousima.

Među uhićenom četvorkom se nalazi i koordinator napada u Španjolskoj i Latinskoj Americi, a identificiran je samo pod nadimcima ' Thunder' i ' Pacotron'.

Četvorka je osumnjičena za napade na stranice, ali i za objavu podataka o policajcima zaduženim za čuvanje kraljevske palače i premijera.

Za jednog od počinitelja je plaćena jamčevina, jedan je maloljetnik te je pušten u skrb roditelja, a dvojica su ostala u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:46