AUKCIJA U NEW HAMPSHIREU

I nakon 75 godina i dalje popularni: Oružje Bonnie i Clydea prodati za pola milijuna dolara

 rrauction.com, arhiva Cropix

Od smrti slavnog ljubavnog para Bonnie Parker i Clydea Barrowa prošlo je 75 godina, no interes za njih njihovu imovinu još uvijek je golem.

Naime, oružje koje su koristili američki gangsteri, koji su ubijeni u okršaju s policijom 1934. godine, prodati su na aukciji za nešto više od pola milijuna dolara, javlja BBC.

Oružje je bilo dio aukcije nazvane 'Američki gangsteri, zločinci i policajci', koja je održana u nedjelju u New Hampshireu.

Revolver Bonnie Parker, 0,38 kalibra Colt Detective Special je postigao cijenu od 264.000 dolara, a revolver Clyde Barrowa, 0,45 kalibra Colt Model 1911 je prodan za 240.000 dolara. Također je prodan i njegov džepni sat za 36.000 dolara.

Na aukciji su se osim pištolja našli i pribor za šminkanje Bonnie Parker te veliki broj fotografija.

Zločini koje su počinili Bonnie i Clyde za vrijeme velike depresije su im osigurali mjesto u američkoj povjesti.

Prema izvješćima FBI-ja Bonnie i Clyde su se upoznali u Texasu 1930. godine.

Bonnie Parker i Clyde Barrow postali su ozloglašeni nakon nekoliko pljački banaka prije nego im je policija postavila zasjedu u Louisiani 23. svibnja 1934. godine. Vjeruje se da su krivi za smrt 13 osoba.

- Ovaj mladi par je tokom najteže depresije u povijesti svijeta odlučio zadati udarac za ono što su vjerovali da je ispravno. Pored svega, voljeli su jedno drugo. Tog dana se na prašnjavoj cesti u Louisiani odigravala Shakespearova tragedija, rekao je profesor povijesti ER Milner, piše BBC.

Na aukciji su se našle i neke stvari iz kolekcije Al Caponea, Baby Face Nelsona i Johna Dillingera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:43