U FOKUSU SU IZBORI

'HRVATSKI PREMIJER PROBLEM VIDI U GRČKOJ I TURSKOJ' Grčki mediji prenijeli Milanovićeve riječi, no zasad nemaju dodatnih komentara

U Grčkoj se danas održavaju izbori tako da je sva pažnja javnosti usmjerena prema tome te situaciji s izbjeglicama na otoku Kosu i Lezbosu.

Grčki mediji tako tek prenose riječi premijera Zorana Milanovića da u čitavoj krizi 'ozbiljan problem' predstavljaju Grčka i Turska odakle migranti kreću prema zapadnoj Europi.

'Ovo je tema o kojoj ću govoriti pred Europskom komisijom te ću zatražiti da se situacija konačno raspravi'.

Hrvatski premijer, pišu dalje grčki portali, naveo je da čak 75 do 80 posto migranata u Europu ulazi preko grčkih otoka. 'Njih krijumčari ljudi prevoze u čamcima na napuhavanje, a kako se ne radi o osobito dugotrajnom putovanju, Grčka bi to mogla spriječiti, no to namjerno ne čini.'

Grčki mediji prenose i Milanovićevu izjavu da 'Hrvatska neće postati europski izbjeglički centar te da će sve pristigle ljude nahraniti, napojiti, pružiti im medicinsku skrb i potom uputiti dalje'.

Za to vrijeme, Mađarska je završila dodatni 41 kilometar ograde na granici s Hrvatskom, nadajući se tako spriječiti dodatni ulazak izbjeglica. Ograda na granici sa Srbijom, visoka 4 metra i u dužini od 175 kilometara već je izgrađena. Također, Mađari namjeravaju izgraditi i ogradu na istoku zemlje na granici s Rumunjskom, izvještavaju grčki mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:50