IZLAZ IZ KRIZE

'GRČKA ĆE TREBATI NOVU FINANCIJSKU POMOĆ' Upozorenje predsjednika Eurogrupe

Hundreds of pensioners march in central Athens on June 6, 2013 to demonstrate against pension cuts and the failing social health system. The International Monetary Fund admitted to significant failures in the first Greek rescue that forced a second, larger bailout and left the country in a deep recession. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI
 AFP

Jerosen Dijsselbloem, nizozemski ministar financija i predsjednik Eurogrupe, neslužbenog tijela koje okuplja ministre financija, u Europskom je parlamentu kazao da očekuje da će Grčka trebati novu financijsku pomoć.

Spekulacije o još jednom otpisu grčkog duga neće pomoći, upozorio je.

"Posljednji izvještaj Trojke, kojeg su u srpnju objavili inspektori iz Europske unije, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda, pokazao je da je Grčka na putu napretka te da bi grčka ekonomija već početkom slijedeće mogla rasti" , rekao je Dijsselbloem.

"Unatoč poboljšanju, potrebno je više, i malo je vjerojatno da će Grčka uspjeti povratiti pristup financijskim tržištima do kraja sadašnjeg paketa pomoći, odnosno 2014. godine" nastavio je Dijsselbloem.

"Trojka" međunarodnih kreditora će ovog mjeseca izvršiti još jednu procjenu napretka Grčke u provođenjui reformi, a rezultati tog izvještaja će biti predstavljeni u studenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:32