OGLASILA SE I DJEVOJKA

Golema tuga zbog smrti influencera koji je pao s mosta: ‘Oduvijek je radio takve stvari, nisam ga mogla pratiti...‘

Lewis Stevenson i njegov 24-godišnji prijatelj na Most Castilla-La Mancha penjali su se bez sigurnosne opreme

Most Castilla-La Mancha u Talaveri de la Reini

 Manu R.B./AlterPhotos/ABACA/Abaca Press/Profimedia

Državljanin Velike Britanije (26), koji je u nedjelju ujutro pao s Mosta Castilla-La Mancha u Talaveri de la Reini u pokrajini Toledo u središnjoj Španjolskoj, bio je influencer Lewis Stevenson, na društvenoj mreži Instagram poznat kao "exp.dition", piše Daily Mail.

Daily Mail navodi da su Stevensona od penjanja na most odgovarali članovi obitelji. "Uvijek smo ga pokušavali odgovoriti od takvih stvari, međutim on je volio to raditi, uvijek je vjerovao da će biti u redu. Sve je radio iz gušta. Nije za to bio plaćen, bio je avanturist", rekao je 70-godišnji Clifford Stevenson, Lewisov djed.

Stevensonova partnerica Savannah Parker (25) rekla da je s njim razgovarala u subotu u 22:30 sati te da je zadnja stvar koju joj je rekao bila: "Laku noć, volim te".

Parker kaže da je njoj rečeno da je Stevenson izgubio svijest prije nego što je pao. "On nije samo pao. Izgubio je svijest jer se nije osjećao dobro. Njegove prijatelj koji je bio s njim poslao mi je izjavu koju je dao policiji. Stevenson se požalio da se ne osjeća dobio. Ovaj ga je pitao - ‘hoćemo li se vratiti dolje?‘. Lewis mu je rekao - ‘daj mi minutu‘. Nakon toga je izgubio svijest i poskliznuo se. Najvjerojatnije nije jeo jer ga nije bilo briga je li gladan ili žedan. On bi naprosto nešto napravio. Otkad ga znam, nikada nije izgubio svijest i pao. Ne znam što se dogodilo, ali to mi je njegov prijatelj rekao", dodala je Parker.

Navodi da je Stevenson u Španjolsku došao u petak te da se kući trebao vratiti u ponedjeljak. "Poslao mi je poruku (u nedjelju) u 4:30 sati u kojoj je pisalo "dobro jutro". Dodao je tri poljupca. Nisam tu poruku vidjela sve do 7:45 sati", rekla je Parker. "Mislila sam da je otišao fotografirati izlazak sunca. Mislila sam da je vjerojatno ispružio ruku kako bi snimio fotografiju i pao, a ne da se onesvijestio", dodala je 25-godišnjakinja.

Parker je rekla da su ona i Stevenson veći dio posljednjih 10 godina bili u vezi. "On se u te potencijalno pogibeljne avanture upuštao barem pet od tih 10 godina. Svaki put kad bi negdje otišao, rekla bih mu da se čuva. Brinula sam se svaki put, ali uvijek bi se vratio. Ovaj puta to nije bio slučaj", rekla je Parker.

Kaže da je u rujnu sa Stevensonom posjetila Maltu. "Posljednjeg dana našeg putovanja, uvjerio me da s njim odem u napuštenu zgradu. Otišla sam s njim, ali sam se bojala jer nisam penjačica ili tako nešto. Rekla sam mu da mi nije jasno ‘kako on ovo cijelo vrijeme radi. Bojala sam se da ćemo napraviti jedan krivi potez i da će to biti to. Htjela sam što prije otići jer je ta zgrada s razlogom bila napuštena. Nije bila sigurna. On je stalno odlazio i radio stvari. Teško ga je bilo pratiti. Prošle je godine u Južnoj Americi proveo osam mjeseci. On je to volio raditi", rekla je Parker.

Drugi avanturisti koji se bez sigurnosne opreme penju na razne visoke objekte poručili su da ih je Stevensova smrt rastužila.

"Jedna od najvećih privilegija u mom životu bilo je poznavati tebe. Jako sam tužan. Uvijek ćeš biti najhrabrija, najbrižnija i najhumorističnija osoba koju sam poznavao. Ponosan sam na svaku zgradu, krov i trenutak koji smo proveli zajedno", rekao je korisnik Instagrama Louie_W1.

"U proteklih sedam godina, pružio si mi novo razumijevanje slobode koje je uvelike promijenilo moj pogled na život. Dalo mi je smjernice u vlastitom kreativnom radu. Motiviralo me i inspiriralo. Zauvijek sam zahvalan na prilikama koje si mi dao i ljudima s kojima si me upoznao. Uvijek si mi bio važna osoba i tvoja će neustrašivost ostati sa mnom do kraja života. Bila mi je čast zvati se tvojim prijateljem", rekao je korisnik Instagrama Vil1iany.

Daily Mail piše da je 24-godišnjak, koji je bio sa Stevensonom u trenutku kada je ovaj pao s mosta, u šoku, ali da ga najvjerojatnije neće kazneno goniti. Policija je Stevensonovo tijelo pronašla u 7:14 sati u nedjelju. Glasnogovornik policijske uprave u provinciji Toledo rekao je da je Stevenson pao s visine od 40-50 metara. "Nije poznato zašto je pao. To ćemo istražiti", dodao je glasnogovornik.

Izvor blizak istrazi rekao je da su se Stevenson i njegov 24-godišnji prijatelj na most penjali bez sigurnosne opreme. Očekuje se da će istražitelji provjeriti je li Stevenson pao zbog loših vremenskih uvjeta. Naime, navodno je u Talaveri de la Reini prije ove tragedije pala obilna kiša pa je moguće da je most bio sklizak, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 22:54