PUNO MUKE NIZAŠTO

Gay par iz Malavija prekinuo vezu, jer se Steven zaljubio u ženu

 AFP

ZAGREB – Homoseksualni par iz Malavija, koji je bio osuđen na 14-godišnju zatvorsku kaznu zbog neprirodnog ponašanja, da bi ih nedavno ipak pomilovao predsjednik, prekinuo je vezu samo šest mjeseci nakon vjenčanja.

Steven Monjeza (26) i Tiwonge Chimbalanga (20) uhićeni su u prosincu nekoliko dana nakon simboličnog vjenčanja u toj konzervativnoj zemlji. Nihovo je uhićenje izazvalo niz prosvjeda iz cijeloga svijeta. Proveli su pet mjeseci u zatvoru dok je trajalo suđenje da bi ih predsjednik Bingu wa Mutharika pomilovao 29. svibnja popustivši na kraju međunarodnim pritiscima.

Manje od dva tjedna nakon izlaska na slobodu odlučili su poći svaTKO svojim putem.

- Više ne volim Tiwongea Chimbalangu. Zaljubljen sam u ženu, Dorothy Gulo, s kojom planiram budućost – izjavio je Steven Monjeza za AFP.

Chimbalanga je o njegovoj odluci pročitao u lokalnim novinama, no tvrdi da nije razočaran.

- Može oženiti koga god hoće. Ja ću oženiti muškarca mog života. Ima puno dobrih muškaraca. Ostat ću homoseksualac“, izjavio je 20-godišnji Tiwonge Chimbalanga.

On smatra da ga je Monjeza ostavio na nagovor strica i drugih rođaka koji smatraju da su istospolni brakovi nezamislivi i nedopustivi u malavijskoj kulturi.

Sam Monjeza pak tvrdi da je naučio svoju lekciju u zatvoru te da se želi posve udaljiti od homoseksualnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:41