BIZNIS

Gadafijev sin počeo ulagati u Hollywood

Saadi Gadafi dosad je uglavnom bio poznat kao nogometaš, a oduvijek je volio i filmove
 SIPA

LOS ANGELES - Bivši nogometaš talijanske Perugie i sin libijskog lidera Moamara Gadafija toliko je očaran Hollywoodom da je odlučio investirati svoje bogatstvo u američke filmove, piše Financial Times.

Politički nekorektan novac

Prvi film koji je financirao Saadi Gadafi, The Experiment, remake njemačkog trilera, u kinima bi se trebao naći ove godine. U naslovnim su ulogama dvojica oskarovaca, Adrien Brody i Forest Whitaker.

Saadi Gadafi glavni je investitor u produkcijskoj kući Natural Selection, koja planira u filmske projekte uložiti 100 milijuna dolara. S obzirom na napetosti između Libije i Zapada, direktor kompanije Matty Beckerman priznaje da bi Gadafijeva investicija u Hollywoodu mogla biti predmet kontroverzi.

- To je nešto o čemu smo razgovarali vrlo otvoreno. Ali pokušavamo napraviti dobar komercijalni proizvod koji nema nikakve veze s politikom - rekao je Beckerman za FT.

Saadi Gadafi dosad je uglavnom bio poznat kao nogometaš koji je 2003. potpisao ugovor s nogometnim klubom Perugia, no odigrao je samo jednu utakmicu prije nego što je suspendiran jer je bio pozitivan na steroide. I ranije je obilazio filmske festivale te tvrdio da je njegova kompanija World Navigator Entertainment spremna ući u filmski biznis.

Presušili drugi izvori

Financial Times piše da se Hollywood, budući da je zbog krize sve manje novca i za filmove, okrenuo novim investitorima. Beckerman ih je tražio po Bliskom istoku i u mladom Gadafiju našao srodnu dušu.

No, Saadi Gadafi tek je jedan od nekoliko investitora s Bliskog istoka koji su odlučili financirati filmove.

- U vrijeme kada je financiranje uistinu presušilo za većinu filmskog biznisa, mi ipak uspijevamo nešto napraviti - rekao je za FT direktor Natural Selectiona Matty Beckerman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:22