OSAKATILI GA POBUNJENICI?

Gadafijev sin Khamis navodno je još uvijek živ: Saifu odrezali prste, a on im cinkao brata?

In this image taken from video made available Tuesday, Nov. 22, 2011, Moammar Gadhafi's son Seif al-Islam examines his injured hand shortly after his capture on Saturday, Nov. 19, 2011, at a safe house in the town of Zintan, Libya. The video shows Seif al-Islam arguing with his captors and admonishing them saying that Libya's regions that were united in revolution will turn against each other in the near future and rip the country apart. Seif al-Islam says his hand was injured during a recent allied bombing. (AP Photo/APTN) TV OUT
 AFP

Istodobno s prepucavanjima o tome gdje bi se trebalo suditi Saifu al-Islamu razvila se još jedna žučna rasprava, ona o Saifovim prstima. Naime, na fotografijama snimljenima nakon što je uhvaćen u subotu pukovnikov sin ima zavoje na tri prsta desne ruke.

Sumnjiva ozljeda

Saif je ispričao da je ranjen prije mjesec dana u NATO-ovu bombardiranju, no neki sumnjaju u to. Realnijim im se čini da su ga osakatili pobunjenici. Jedan od njih je liječnik Andrey Murkhovsky koji je pregledao Saifa u gradu Zintanu. Doktor je ispričao da mu se Saif (39) činio malo prestrašen, ali na njemu nije primijetio ni trunku depresije. No, njegova je ozljeda, tvrdi, “vrlo neuredna” i sumnjiva. Saif je, naime, ostao bez gornjeg zgloba na kažiprstu i polovice palca, a prsti su mu bili jako smrskani.

- To se moglo dogoditi u eksploziji bombe, ali onda bi imao i drugih tragova po tijelu, no nije ih bilo - tvrdi liječnik.

Osveta za bahatost

Prema jednoj, prste su mu odsjekli pobunjenici kad su ga uhvatili u subotu. Prema drugoj, pobunjenici su ga osakatili prije mjesec dana kad su ga uspjeli nakratko uhvatiti. Tako su mu se osvetili jer im je Saif, na televiziji, znao prijetiti prstom, nazivajući ih štakorima. U međuvremenu, u Libiju je na razgovore stigla delegacija Međunarodnoga kaznenog suda , a libijski dužnosnici navodno su rekli da im je Saif priznao kako je njegov mlađi brat Khamis još uvijek živ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:31