NOVA AUDIOPORUKA

Gadafi živ, poručio Libijcima: Bombe vam ne mogu ništa! Ne predavajte Tripoli štakorima!

Pobunjenici su uvjereni kako su opkolili Gadafija u jednom stanu koji se nalazi blizu njegove rezidencije u Tripoliju
(FILES) -- A picture taken on April 10, 2011 shows Libyan leader Moamer Kadhafi gesturing outside his tent at his Bab al-Aziziya residence after his meeting with African leaders in Tripoli. Embattled Kadhafi said in an audio message relayed to supporters on July 8, 2011 that his regime will not fall and told NATO to stop attacking his troops. AFP PHOTO/JOSEPH EID
 AFP

NOVO >>>> 20:47 - Unatoč najavama pobunjenika kako je 'danas s njim gotovo', izgleda da je bivši libijski čelnik Moamer Gadafi i dalje živ i zdrav, a to je dokazao novom audio porukom u kojoj poziv na oružanu borbu protiv 'neprijatelja' kako bi se 'oslobodio Tripoli'.

- Tripoli je za vas, za žene i muškarce. Izađite i oslobodite tripoli. Uništite ih gdje god da jesu, borite se protiv njih. Neka svjetina odasvud umaršira u Tripoli. Libija je za vas, ne za Francusku ili njenog predsjednika, Nicolasa Sarkozyja - - čulo se u poruci, koja je pozvala na borbu protiv 'štakora'.

- Nebojte se bombardiranja, neće vas pogoditi. Uopće se nemojte bojati. To su samo omamljujuće granate kojima vas straše. Nemojte se uopće bojati, ne predavajte Tripoli!

Vjerodostojnost poruke još nije utvrđena, ali se po stilu govora vjeruje da je za mikrofonom doista bio Moamer Gadafi.

16:46 - Danas je gotovo. Danas ćemo završiti s njim - poručuju pobunjenici, koji su uvjereni kako su opkolili Moamera Gadafija u jednom stanu koji se nalazi blizu njegove rezidencije u Tripoliju. Nije razjašnjeno zašto su uvjereni da se Gadafi nalazi baš na toj lokaciji.

Za sada se pouzdano ne zna gdje se točno nalazi svrgnuti libijski vođa, ali se vjeruje kako se i dalje nalazi u Tripoliju ili njegovoj okolici. Sam Gadafi je poručio kako je zbog 'taktičkih' razloga napustio Bab al-Aziziju , a sigurno je proveo noć u jednom stanu u samom gradu. Prateći pouzdan izvor komandosi su upali u stan, ali bivšeg libijskog čelnika u njemu više nije bilo.

Pobunjenici pretražuju podzemne hodnike Bab al-Azizije

Kako bi ga što prije uhvatili pobunjenici su se odlučili na radikalan korak - tko god ubije ili uhvati Moamera Gadafija dobija amnestiju i nagradu od 1,7 milijuna dolara, bez obzira kojoj strani u ratu pripadao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:48